Curs de formare pentru responsabilii ASTRU - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Curs de formare pentru responsabilii ASTRU

[2011-11-29]
În data de 25-26 noiembrie 2011 a avut loc la Cluj-Napoca un curs de formare "Dă culoare vieții tale, bucură-te mereu în Domnul!", adresat responsabililor grupurilor ASTRU din Eparhia de Cluj-Gherla. Au participat responsabilii grupurilor din parohia "Sf. Iosif" - Gherla, parohia "Sf. Anton" - Dej, parohia "Sf. Treime" - Feldru, parohia "Sf. Gheorghe" - Sângeorz Băi precum și responsabilii grupului de liceeni, studenți și tineri profesioniști ASTRU. Totodată au participat și tineri din parohia "Coborârea Spiritului Sfânt", parohia "Sf. Gheorghe", parohia Andrei Mureșanu din Cluj Napoca, parohia "Nașterea Domnului" - Dăbâca și parohia "Sf. Petru și Pavel" - Beclean, unde în acest an asociativ se constituie grupuri parohiale ASTRU.
Cursul a început în după-amiaza zilei vineri, cu salutul președintelui ASTRU, Raluca Fernea, urmat de o activitate de cunoaștere, tinerii având posibilitatea de a socializa și de a se împrietenii, dar și de a identifica cuvintele care definesc termenul de responsabil. Seara s-a încheiat cu cuvântul asistentului spiritual pr. Radu Tălpălariu, care a îndemnat tinerii să dea culoare vieții lor, bucurându-se mereu în Domnul. A doua zi, sâmbătă, a început prin identificarea misiunii și identității ASTRU, în care tinerii, plecând de la titlul sesiunii, "prezintă ASTRU unui prieten", au avut de conceput o prezentare prin care să convingă un prieten să cunoască grupul parohial ASTRU. Atelierul s-a finalizat cu o discuție referitoare la modul în care se prezintă ASTRU celor din jur și cum se face raportarea la nivel personal la misiunea și identitatea ASTRU ca formă de acțiune catolică.
Cursul a continuat cu sesiunea "Cum comunicăm în ASTRU" susținută de Maria Simionaș care a prezentat tinerilor aspecte generale legate de comunicare, cum trebuie să fie o comunicare eficientă între grupul parohial și Asociația eparhială, precum și cum se elaborează un material scris de prezentare a activităților care se desfășoară la nivel parohial. Cea de-a treia sesiune de lucru a avut ca scop identificarea pașilor necesari pentru organizarea unei activități ASTRU, susținută de Bogdan Bursaș, în care tinerii au avut de planificat o activitate ținând cont de direcțiile de activitate: liturgic, ecumenic, formativ, caritativ, cultural-recreativ. Ultima parte a zilei s-a axat pe planificarea anului asociativ 2011-2012, explicarea calendarului de activități precum și detalii legate de adeziunea care va avea loc în 11 decembrie 2011.
Tinerii participanți la curs s-au angajat să promoveze tinerilor din grupurile lor itinerariul spiritual pentru acest timp de post, itinerar intitulat "Dă culoare vieții tale!" (După materialul semnat de Raluca Fernea pe Cluj.ASTRU.ro)
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1068, Ultimul acces: 2024-03-05 05:02:24