Editura Galaxia Gutenberg - "de zece ani cu voi si pentru voi" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Editura Galaxia Gutenberg - "de zece ani cu voi și pentru voi"

[2011-11-29]
Editura Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuș, înființată în anul 2001, ca răspuns la nevoia de carte religioasă de calitate, împlinește 10 ani de existență. În lucrări filosofice sau teologice, în comentarii sau dezbateri de idei, în eseuri sau jurnale, în enciclopedii sau tratate de istorie, în predici sau lucrări academice, această Editură a redescoperit sau prezentat pentru prima oară cititorului român marii teologi ai spiritualității apusene și autohtone. În acest an aniversar, citim pe BRU.ro, în cadrul Târgului Gaudeamus 2011, Editura Galaxia Gutenberg a susținut la București un maraton de lansări de carte, la care au participat: Nunțiul apostolic în România și Republica Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano; IPS dr. Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit de București; PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București; Episcopul Vicar greco-catolic de București, PS Mihai Frățilă; Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu - bibliști, specialiști în limba și literatura clasică; asist. univ. Tereza-Brîndușa Palade; prof. dr. msc. Alexandru Vladimir Ciurea - neurochirurg de renume mondial; pr. prof. dr. Ioan Mitrofan; cercetătorul Emanuel Cosmovici ș.a.m.d.
Vineri, 25 noiembrie, s-a vorbit de nocivitatea în alimentele de bază, pornind de la lucrarea "Probleme de nocivitate în alimentele uzuale" de prof. Ciurea și Filip Vladimir Edu; apoi școala greacă de filozofie, cu Socrate, Platon și Alcibiade, a fost reconsiderată și reinterpretată de invitații asist. univ. Tereza-Brîndușa Palade, la lansarea volumului: "Adevărul lui Alcibiad: despre adevăr, iubire și fragilitate umană în filozofia greacă". Sâmbătă, 26 noiembrie, după-amiaza, pr. Silviu Hodiș, directorul editurii Galaxia Gutenberg, a introdus prezentarea cărții "Jurnalul unui preot exorcist". PS Mihai Frățilă a făcut prezentarea acestei cărții a pr. Rene Chenesseau. accentuând puterea rugăciunii și modelul sfinților contemporani în lupta cu răul, prezent în lume sub forme mai mult sau mai puțin violente. În același context, pr. prof. dr. Ioan Mitrofan, de la Institutul teologic greco-catolic "Buna Vestire" din Blaj, a pus accentul pe importanța diagnosticării corecte a cazurilor de demonizare, pe colaborarea dintre duhovnic și psiholog și pe stringența apelării la Biserică și la Dumnezeu în situațiile de acest gen.
Emanuel Cosmovici a prezentat apoi cartea document "Monseniorul, amintiri și documente din viața Mons. Ghika în România", scrisă și trăită de Horia Cosmovici. Prof. Francisca Băltăceanu și PS Mihai Frățilă, la invitația IPS Ioan Robu, au prezentat portretul de sfânt al Mons. Vladimir Ghika. Născut în ziua de Crăciun a anului 1873, la Constantinopol (astăzi Istanbul - Turcia), a fost nepotul ultimului domnitor al Moldovei, principele Grigore V. Ghika Vodă (1849-1856), fiul lui Ioan Ghika (general de divizie, ministru plenipotențiar) și al Alexandrinei Moret de Blaremberg (descendentă din Henric al IV-lea, regele Franței). A fost preot, confesor, director spiritual, conferențiar, om de știință, diplomat, activitatea lui desfășurându-se în toate mediile, de la capete încoronate, șefi de state, politicieni, filozofi, artiști, scriitori, teologi, până la anarhiști, ocultiști, homosexuali și prostituate.
Al treilea eveniment a fost discuția pornită în jurul cărții "Drum" a Sf. Josemaria Escriva - fondatorul Opus Dei, canonizat în 2002 de Papa Ioan Paul al II-lea -, de către pr. Manuel G. Madariaga, cel care s-a îngrijit de apariția cărții. La finalul lansărilor, înaltul oaspete din partea Vaticanului, Nunțiul apostolic în România și Republica Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano, a primit din partea pr. Silviu Hodiș o icoană maramureșeană pictată pe sticlă, veche de câteva sute de ani.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 947, Ultimul acces: 2024-03-04 08:26:13