Resfintire de biserica in Parohia Stejari din jud. Gorj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Resfințire de biserică în Parohia Stejari din jud. Gorj

[2011-11-29]
Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost prezent duminică, 27 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia gorjeană Stejari, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Cu acest prilej, IPS Părinte a resfințit biserica cu hramurile 'Intrarea în Biserică a Maicii Domnului' și 'Sfântul Ierarh Nicolae' și a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.
Situată la aproximativ 70 de kilometri distanță de orașul Craiova, în direcția Melinești - Stoina - Hurezani, localitatea gorjeană Stejari s-a împodobit cu strai de sărbătoare în ultima duminică din luna noiembrie, cu ocazia resfințirii bisericii parohiale. Peste o sută de credincioși, parohieni și din localitățile învecinate, au înfruntat frigul pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de IPS Irineu, înconjurat de preoții și diaconii slujitori.
Cuvânt despre dobândirea Împărăției lui Dumnezeu
În cuvântul de învățătură, rostit la finalul slujbei, IPS Mitropolit Irineu a explicat pericopa evanghelică duminicală de la Luca 18, 18-27, a Dregătorului Bogat - păzirea poruncilor' 'Indiferent dacă este sărac sau bogat, orice om se întreabă, încă de aici, de pe pământ, 'ce voi fi după ce voi muri? Unde voi merge?' Mulți și-au răspuns în diferite chipuri. Cei mai înțelepți au socotit că trebuie să se îngrijească mai mult de suflet, pentru că viața este trecătoare și curge spre Judecata lui Dumnezeu, acolo unde trebuie să dea socoteală pentru cele făcute pe pământ. Acești oameni sunt sfinții, sunt drepții, sunt aceia care s-au mântuit. Ei nu au prețuit lucrurile pământești, considerându-le de folos numai pentru o perioadă scurtă de timp. Duminica trecută am ascultat cum un bogat, căruia i-a rodit din belșug țarina, se întreba cu grijă unde-și va pune agoniseala, pentru că hambarele pe care le avea erau prea mici. Sufletul său a fost luat de pe pământ chiar în noaptea aceea și tot ceea ce agonisise a rămas pradă stricăciunii. Așa se face că unii oameni au parte în această viață de multe bogății, trăind destrăbălat, la fel ca bogatul din Evanghelie. Din bogăția dobândită, ei nu ajută pe nimeni, pentru că sufletul lor este sărac, lipsit de milă și golit de darurile Duhului Sfânt. În continuare, Mitropolitul Olteniei a arătat că dobândirea Împărăției lui Dumnezeu este scopul întregii noastre existențe: 'Cu toții știm că într-o zi vom muri. În urma noastră vor rămâne toate aceste lucruri pământești și alții ne vor duce la groapă. Suntem ființe făcute după chipul lui Dumnezeu, cu rațiune, cu suflet, cu sentiment și cu voință. De aceea suntem responsabili de faptele noastre și trebuie să ne îngrijim permanent ca viața noastră să fie bineplăcută înaintea Părintelui Ceresc. Prin urmare, din Evanghelia de astăzi învățăm cum trebuie să ne comportăm, cum Îl putem cinsti pe Dumnezeu, cum putem crede în El, cum putem ține poruncile pe care ni le-a dat spre îndreptare și mântuire'.
Pentru efortul depus în lucrarea de restaurare a sfântului lăcaș, părintele paroh Silvică Birceanu a primit din partea Înalt Preasfinției Sale rangul bisericesc de iconom-stavrofor și o gramată de mulțumire. De asemenea, credincioșii care s-au implicat activ în finalizarea lucrărilor au primit gramate de recunoștință, pecetluite cu semnătura IPS Mitropolit Irineu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2187, Ultimul acces: 2024-04-27 07:35:08