Relevanta Familiaris consortio la 30 de ani dupa publicare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Relevanța Familiaris consortio la 30 de ani după publicare

[2011-11-30]
Modernitatea este caracterizată de nenumărate instrumente și îndrumătoare oferind un mod de a se descoperi pe sine. Însă calea reală pentru descoperirea propriei identități este întâlnirea cu un altul, a afirmat decanul Institutului Ioan Paul al II-lea pentru Căsătorie și Familie. Mons. Livio Melina a făcut această observație în cadrul unei conferințe desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute în Roma, cu titlul "Rodnicia la Familiaris consortio: de la Papa Ioan Paul al II-lea la Papa Benedict al XVI-lea". Evenimentul a examinat relevanța pentru prezent a Exortației apostolice a Fericitului Ioan Paul al II-lea Familiaris consortio - despre rolul familiei creștine în lumea modernă. Conferința a marcat aniversarea a 30 de ani de la promulgarea exortației.
În discursul său, Mons. Melina a vorbit despre "complementaritatea dintre o teologie a trupului și o teologie a iubirii". "Potrivit cuvintelor Papei Ioan Paul al II-lea", a spus el, "trupul manifestă o vestire semnificativă. În chemarea la dăruirea de sine, în comuniunea cu o altă persoană, semnul acestei diferențe deschide calea spre propria identitate. Putem să ne descoperim identitatea doar... într-o întâlnire cu o altă persoană, și în întâlnirea cu Dumnezeu". Familiaris consortio a fost promulgată în 22 noiembrie 1981, după Sinodul Episcopilor din 1980 pe tema familiei. Documentul identifică rolul și semnificația familiei în societate, și vorbește despre câteva dintre provocările unice cu care se confruntă instituția familiei în timpurile moderne. Oferă de asemenea o privire în profunzime asupra rolului particular al familiei creștine în Biserică.
Obiectivul conferinței a fost acela de a revedea Familiaris consortio la 30 de ani de la publicarea sa, pentru a promova o reînnoită conștientizare a conținutului său. În particular, conferința a examinat rolul profund al familiei în misiunea Bisericii, și diversitatea de haruri pe care familia le aduce Bisericii ca întreg. Un alt obiectiv a fost oferirea unei baze pe care să fie analizată munca pastorală a Conferinței Episcopale Italiene, care a dedicat deceniul 2010-2020 educației. Conferința a fost susținută de Biroul Episcopilor pentru Pastorația Familiei, Institutul Pontifical Ioan Paul al II-lea de Studii privind Căsătoria și Familia, și Forumul Asociațiilor Familiale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 957, Ultimul acces: 2024-03-05 07:43:34