Misiuni populare dedicate familiei crestine la Frumoasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Misiuni populare dedicate familiei creștine la Frumoasa

[2011-12-06]
Comunitatea din Frumoasa a trăit un timp de reînnoire spirituală și de redescoperire a adevăratelor valori creștine în cadrul misiunilor populare care au avut loc în perioada 1-4 decembrie 2011. Având ca moto "Familie, devino ceea ce ești!", tema acestor zile de har a constituit-o familia în drumul ei spre Biserică și relația strânsă care trebuie să existe între familie și Dumnezeu, scrie Emilia Baciu pe Ercis.ro. Părintele predicator Iacob Stolnicu, paroh de Sagna, a surprins și dezbătut aspecte ale vieții de familie, reliefând fundamentul vieții de familie care trebuie să fie Dumnezeu.
În prima sa predică, părintele a comparat familia cu un triunghi la baza căruia se află Dumnezeu, subliniind că ea va funcționa bine numai daca Dumnezeu este prezent. Sub autoritatea lui fiecare familie este condusă la mântuire, trăiește intr-o speranță și iubire desăvârșită. Ziua a doua a fost dedicată unității familiei, fiind și o reflecție asupra supunerii pe care soțul o are față de soție, și soția față de soț, și împreună față de Dumnezeu, familia devenind astfel un colț de Rai. Ziua a treia a constituit o evaluare a principiilor pe care Dumnezeu le-a dat familiei, relevându-se faptul că familia este locul unde se învață și se trăiește sacrificiul, locul unde se formează și se pune la probă caracterul, pentru că acest caracter nu se formează doar în copilărie, ci pe parcursul întregii vieți creștine, fiind într-o continuă perfecționare.
În încheiere, părintele Bernadin Farțade, parohul comunității din Frumoasa, i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea milostivă pe care a revărsat-o în aceste zile asupra credincioșilor din Frumoasa. De asemenea, a mulțumit în mod deosebit părintelui predicator Iacob Stolnicu pentru cuvintele frumoase, înălțătoare, rostite la fiecare predică din cadrul acestor misiuni. O mulțumire specială a fost adresată părintelui decan și preoților prezenți în aceste zile, dar și credincioșilor care au participat într-un număr atât de mare la Sfintele Liturghii și Sacramente.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 953, Ultimul acces: 2024-03-05 07:32:44