Scrisoarea de convocare a Anului Credintei tiparita la Presa Buna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Scrisoarea de convocare a Anului Credinței tipărită la Presa Bună

[2011-12-06]
La Editura Presa Bună a Diecezei de Iași a fost publicată scrisoarea apostolică "Porta fidei", semnată de Papa Benedict al XVI-lea. Traducerea a fost făcută de pr. Mihai Pătrașcu. "Porta fidei" (Poarta credinței) este scrisoarea apostolică prin care Sfântul Părinte convoacă Anul Credinței, ce va începe la 11 octombrie 2012, la împlinirea a 50 de ani de deschiderea Conciliului Vatican II, și se va încheia în solemnitatea "Cristos, Regele Universului", la 24 noiembrie 2013. Scrisoarea a fost semnată de Sfântul Părinte la 11 octombrie 2011.
Denumirea documentului se inspiră din cartea Faptele Apostolilor (14,27), unde se relatează încheierea primei călătorii misionare a sfântului Paul, la Antiohia. La întoarcerea sa, Paul adună toată comunitatea și expune "tot ceea ce făcuse Dumnezeu cu ei și cum le-a deschis și păgânilor poarta credinței". Scrisoarea cuprinde 15 puncte. Papa evidențiază faptul că "acest an trebuie să trezească în fiecare credincios aspirația de a mărturisi credința în plinătate și în deplină convingere, cu încredere și speranță". Amintește apoi faptul că, la jumătate de secol de la deschiderea Conciliului Vatican II, valoarea textelor lăsate moștenire de părinții conciliari este aceeași, acest lucru fiind valabil și în cazul actualității lor.
Sfântul Părinte invită toți credincioșii la o angajare activă în trăirea credinței și la redescoperirea bucuriei de a crede și de a transmite propria credință. Este accentuată ideea "celebrării credinței în liturgie, îndeosebi în Euharistie...". Un element important este "mărturia de viață a celor care cred". Astăzi, credința este supusă unor provocări subtile, cauzate de o mentalitate aflată în continuă schimbare. Biserica nu trebuie să fie timorată în fața numeroaselor întrebări care abundă lumea contemporană, în special din domeniul științific și tehnologic. Ea are menirea de a demonstra că "între credință și știința autentică nu poate exista vreun conflict, pentru că amândouă, chiar dacă pe căi diferite, tind către adevăr". Anul Credinței va avea rolul de a transmite credincioșilor exigența redescoperirii propriei credințe și a întâlnirii cu Cristos.
În final, Papa evocă exemplul de credință al Mariei, sub ocrotirea căreia încredințează acest an. Broșura cu scrisoarea papală are 27 de pagini și poate fi cumpărată la prețul de 2.5 lei de pe Ercis.ro, dar și de pe Catholica.ro. (După materialul semnat pe Ercis.ro de Silviu-Cristian Salca)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:
Legături:
•Cumpărați cartea online

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 999, Ultimul acces: 2024-02-23 03:30:38