Sfintire de preoti la Catedrala "Sfantul Nicolae" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințire de preoți la Catedrala "Sfântul Nicolae"

[2011-12-06]
Duminică, 4 decembrie, trei diaconi - Florin Jula, Vlad Voicu și Gabriel Vana - au fost hirotoniți întru preoție. Ceremonia a avut loc în Catedrala greco-catolică "Sfântul Nicolae" din Oradea, citim într-un material apărut pe BRU.ro, după Bihon.ro. Zeci de credincioși, preoți și familiile celor trei sacerdoți au luat parte la eveniment.
În cuvântul său de învățătură, PS Virgil Bercea a spus: "Evanghelia de astăzi ne vorbește despre o femeie gârbovă. În ea trebuie să vedem omul gârbovit de păcate. Acestea pot fi vindecate prin spovedanie și rugăciune. În acest context, trei diaconi sunt hirotoniți preoți", a spus PS Virgil Bercea. Referindu-se la calitățile pe care trebuie să le aibă un preot, Episcopul a subliniat că modelul preotului este însuși Mântuitorul. "Preotul veșnic este Mântuitorul. Acesta a fost profet, preot și rege. Preotul ne marchează întreaga viață, de la botez, la împăcarea cu Dumnezeu prin taina spovedaniei, prin spiritul care ne vindecă, ne cunună, ne sfințește casele, ne conduce pe drumul către Împărăție, către Casa Tatălui."
"Pe preot îl vom iubi sau îl vom critica în funcție de cum își asumă cele trei caracteristici (profet, preot și rege) pentru a deveni un alt Cristos. Mare este chemarea la preoție... Reușim noi preoții și voi credincioșii să înțelegem vocația? Reușim noi preoții să o trăim în așa fel încât să devenim un alt Cristos?", a spus PS Virgil în încheierea predicii sale, cerând ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Sfinte în îndeplinirea acestei chemări. Toți trei preoții sfințiți sunt absolvenții Seminarului Teologic "Sfinții Trei Ierarhi" din Oradea. La finalul ceremoniei, în numele preoților hirotoniți a luat cuvântul pr. Gabriel Vana.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 930, Ultimul acces: 2024-02-22 20:48:26