Prima Liturghie celebrata dupa 63 de ani in biserica din Sanlazar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Liturghie celebrată după 63 de ani în biserica din Sânlazăr

[2011-12-06]
Duminică, 4 decembrie, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din Sânlazăr, jud. Bihor. După mai bine de 63 de ani de persecuție s-a reușit celebrarea Sfintei Liturghii în lăcașul de cult, proprietate a parohiei greco-catolice. Practic, vineri 2 decembrie, prin intermediul executorului judecătoresc s-a reușit intrarea în lăcașul de cult. La încheierea procesului verbal au participat atât credincioși greco-catolici, cât și ortodocși. Emoția primilor a fost deosebită, unii dintre ei vărsând lacrimi de bucurie.
Duminică, în prezenta a numeroase persoane, a fost celebrată Sfânta Liturghie de către părintele paroh din Sânlazăr, Cioară Adrian Șimon, și pr. Ghiulai Florin, parohul din Sărsig. În cuvântul său de învățătură, părintele Cioară Adrian Șimon a menționat: "Este o zi istorică. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu ni s-a îndeplinit această dorință arzătoare a credincioșilor de a se putea ruga în biserica construită de părinții și strămoșii lor. În asemenea momente trebuie să dăm dovadă că suntem adevărați creștini ai Bisericii Greco-Catolice să iertăm și să privim cu încredere spre viitor". Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, urmează să reintre într-un interval de timp cât mai scurt și în posesia altor lăcașe de cult câștigate în instanță: Vintere, Holod, Vășad, Sărsig. În același timp, Episcopia rămâne consecventă punctului de vedere potrivit căruia în lăcașele de cult redobândite se oferă găzduire liturgică fraților ortodocși. (După materialul semnat de pr. Florin Jula pe EGCO.ro)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 976, Ultimul acces: 2024-02-25 03:32:27