Vizita pastorala a PS Alexandru la Hateg - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală a PS Alexandru la Hațeg

[2011-12-06]
În Duminica a 27-a după Rusalii, la 4 decembrie 2011, Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Sf. Nicolae, Hațeg, Protopopiatul Hațeg, la invitația pr. protopop Doinel Nicolae Preda și a consiliului parohial, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la celebrarea primei Sfinte Liturghii în biserica nou construită, aflăm de pe BRU.ro. Preasfinția Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul general al Episcopiei de Lugoj. Prima vizită a avut loc în urmă cu 16 ani, mai exact la 28 ianuarie 1995, cu ocazia hirotonirii pr. Pavel Dragotă, care a studiat la Academia de Teologie la Blaj, absolvind în anul 1948, și care a așteptat 47 de ani pentru a primi Taina Preoției. Actualmente Mons. Pavel Dragotă este prelat papal și protopop emerit de Hațeg.
PS Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie și cu Sfânta Cruce de către pr. Doinel Preda. Sfânta Liturghie arhierească a început la orele 10. În cuvântul de învățătură, PS Alexandru s-a axat pe textul Evangheliei duminicii, despre femeia gârbovă care de 18 ani era legată de satana și pe care Domnul nostru Isus Cristos a eliberat-o. Ca o analogie pe marginea acestei Evanghelii, Preasfinția Sa a menționat de bisericile din Silvașul de Sus și Silvașul de Jos care "nici până în ziua de azi nu au fost retrocedate și stau închise". Ierarhul a făcut și o prezentare a apropiatei sărbători a Nașterii Domnului.
De asemenea, PS Alexandru a amintit credincioșilor evenimentele mai importante din ultimii zece ani petrecute în biserica dedicată Sf. Nicolae, Arhiepiscopul de la Mira Liciei: vizita relicvei Sfântului Anton de Padova, hirotonirea întru preoție a tânărului Silviu Stroia, paroh la Silvaș etc. A subliniat importanța harurilor care s-au primit de-a lungul acestei perioade timp în această biserică: Sfinte Liturghii, Spovezi, Împărtășanii etc. A felicitat pe noul pr. protopop Doinel Preda Nicolae, comunitatea pe care o păstorește și pe toți cei prezenți. În continuare, pr. Doinel Nicolae Preda a mulțumit Preasfinției Sale Alexandru pentru bucuria pe care a făcut-o credincioșilor, fiind prezent în mijlocul comunității la acest moment aniversar. La sfârșitul Sfintei Liturghii, toți credincioșii au fost invitați la o agapă fraternă la demisolul bisericii.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 955, Ultimul acces: 2024-03-03 23:37:34