Virusul HIV/SIDA NU se combate prin avort (comunicat) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Virusul HIV/SIDA NU se combate prin avort (comunicat)

[2011-12-03]
Joi, 1 decembrie 2011, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, Parlamentul European a adoptat cu majoritate de voturi Rezoluția B7-0615/2011 referitoare la reacția Uniunii Europene (UE) în ceea ce privește HIV/SIDA în UE și în țările vecine. Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) salută această inițiativă europarlamentară prin care se subliniază necesitatea intensificării acțiunilor UE împotriva HIV/SIDA, oferind mai mult acces la informare, prevenire și tratamente, precum și necesitatea de a promova programe împotriva discriminării față de persoanele purtătoare de HIV/SIDA.
În textul aceleași Rezoluții, la nr. 22, se menționează recurgerea la avort ca metodă legală de prevenire a răspândirii HIV/SIDA. Așa cum se știe, Biserica Catolică nu consideră avortul și contracepția drept soluții pentru stoparea flagelului HIV/SIDA. Motivul fundamental este tocmai sacralitatea fiecărei vieți. Prin urmare, nimic nu justifică salvarea unei vieți cu prețul alteia. În acest context, ARCB dezaprobă atitudinea europarlamentarilor români care au votat această Rezoluție fără a-și exprima dezacordul cu punctul nr. 22 sau fără a cere modificarea acestuia. (Pr. Francisc Doboș, tel. 0755 065069, birouldepresa@arcb.ro)
[Comunicatul ARCB oferă și un fragmentul semnificativ din Rezoluția B7-0615/2011 a Parlamentului European: Parlamentul European, (...) invită Comisia și Consiliul să asigure accesul la servicii, informații și materiale de bună calitate și cuprinzătoare în materie de sănătate sexuală și a reproducerii; consideră că acestea ar trebui să cuprindă, printre altele, consiliere confidențială și voluntară, testare și tratament împotriva virusului HIV și a tuturor infecțiilor cu transmitere sexuală, prevenirea sarcinilor nedorite, un acces echitabil și la prețuri accesibile la contraceptive, inclusiv accesul la mijloace de contracepție de urgență, la avort legal practicat în condiții de siguranță, inclusiv la îngrijiri în perioada ce urmează avortului, precum și la îngrijiri și tratamente menite să prevină transmiterea verticală a virusului HIV, inclusiv la parteneri și copii.]

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 932, Ultimul acces: 2024-02-28 03:30:22