Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2011-12-05]
1. În perioada 9-11 decembrie 2011 Centrul Diecezan de Tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice organizează exerciții spirituale pentru studenți în limba maghiară. Programul spiritual va avea loc la Casa "Marienheim" (str. Aurora, nr. 8). Coordonatorul exercițiilor spirituale va fi sr. Erika Moser SDS din Ungaria.
2. În organizarea Centrului Diecezan de Tineret și a parohiei romano-catolice Arad-Șega, în data de 10 decembrie 2011, începând cu orele 15.30, în parohia din Arad-Șega va avea loc o celebrare de advent, la care sunt invitați membri grupurilor de tineret din parohiile Arhidiaconatului de Mureș. În cadrul celebrării tinerii vor aprinde a treia lumânare de pe coroana de advent. Cele trei lumânări aprinse pe coroană marchează o nouă etapă a acestei perioade post, lumina lumânărilor pe coroana de advent simbolizând creșterea și sporirea luminii, care ajunge la împlinire în Noaptea Sfântului Crăciun.
3. Duminică, 11 decembrie 2011 tinerii din parohiile timișorene sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie pentru tineret ce va începe la orele 18.00 în Catedrala "Sf. Gheorghe" (Domul) din Piața Unirii. Animator de cântece va fi grupul de tineret din Parohia Timișoara-Fratelia.
4. În cadrul Sfintelor Liturghii celebrate în biserica parohială din Timișoara-Iosefin în a treia duminică de Advent, 11 decembrie 2011 se organizează colecta pentru cei aflați în nevoi. Totodată, cu ocazia Adventului, copiii care se pregătesc pentru prima împărtășanie vor prezenta un program cultural de cântece și poezii caracteristice acestei perioade a anului.
5. În perioada Adventului în bisericile romano-catolice au loc sfintele liturghii rorate, celebrate în zorii zilei. O astfel de liturghie pentru tineri va fi celebrată miercuri, 14 decembrie 2011 începând cu orele 6.00 în biserica Ordinului Piarist din Timișoara.
Birou de presă al Episcopiei Romano Catolice de Timișoara
(Sipos Eniko, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: sd_eniko@yahoo.com

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 930, Ultimul acces: 2024-02-29 04:17:30