George Weigel despre contributia Papei Ioan Paul al II-lea la relatiile globale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

George Weigel despre contribuția Papei Ioan Paul al II-lea la relațiile globale

[2011-12-07]
Doctrina socială a Bisericii propune întregii societăți o aprofundare a identității ei, a sugerat George Weigel în ziua de marți, 6 decembrie 2011, vorbind la Roma în cadrul unei conferințe despre Papa Ioan Paul al II-lea și libertate. Conferința de trei zile, care se va încheia miercuri, este parte a seriei "Prelegerile Wojtyla". A fost intitulată "Fericitul Ioan Paul al II-lea și criza libertății". Weigel, cunoscut biograf și prieten al defunctului Pontif, și membru al Centrului pentru Etică și Politici Publice din Washington, D.C., este principalul vorbitor la conferință.
În cadrul unei sesiuni publice din ziua de marți, Weigel a susținut o prezentare despre societatea "liberă și virtuoasă" din secolul al XXI-lea. Pornind de la contribuțiile Papei Ioan Paul al II-lea, a oferit o viziune panoramică asupra teoriei relațiilor internaționale, a dialogului inter-religios și a problemei ideologiilor sociale globale, a economiei globale, a importanței vitale a culturii și a reînnoirii societății civile. Toate acestea au fost discutate în contextul temelor principale ale doctrinei sociale a Bisericii, îmbogățite cu contribuțiile proprii ale Fericitului Ioan Paul al II-lea la învățăturile sociale ale Bisericii.
În încheierea discursului său, Weigel a declarat: "Biserica reamintește importanța culturii în contextul postmodern al secolului al XXI-lea și propune o doctrină socială care orientează întreaga societate spre o aprofundare a identității sale. Continuând cu mesajul profetic al Fericitului Papă Wojtyla, această dorință privește toate schimbările sociale, atât cele de astăzi cât și cele de mâine".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 892, Ultimul acces: 2024-02-19 08:45:45