Un dar de Craciun: Calendarul "Cinci paini de orz" 2012 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un dar de Crăciun: Calendarul "Cinci pâini de orz" 2012

[2011-12-07]
La Editura Presa Bună a apărut calendarul de perete intitulat "Cinci pâini de orz" pe anul 2012. Are un format mic, 10x14 cm, cu 744 de pagini, având posibilitatea de a fi fixat ușor pe perete. Fiecare zi calendaristică este prezentată pe o foaie. Pe verso sunt alte date importante preluate din "Agenda liturgică 2012", precum și o scurtă meditație. Calendarul "Cinci pâini de orz" 2012 este o traducere din limba italiană: "Cinque pani d'orzo", editat de către Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Italia. El apare de mai mulți ani în limbile italiană, germană, rusă, turcă și albaneză, iar în limba română a apărut anul acesta pentru a șaptea oară.
"Parcurgând paginile calendarului în fiecare zi", se explică în prezentarea de pe Ercis.ro, "observăm cum cuvântul lui Dumnezeu ni se face cunoscut, ne mângâie, ne purifică, ne dă indicații pentru viață, ne eliberează, ne cere colaborare, ne oferă curaj, seninătate, chei pentru a deschide inimi închise, depozitează în noi iubire, putere și bucurie!" Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei.
Pe verso-ul fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică romano-catolică 2012, în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna Psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă; numai în casetă, la comemorările obligatorii, au fost trecute lecturile proprii. În josul paginii este reluată fraza scurtă din ziua respectivă, însoțită de o scurtă meditație sau comentariu.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 918, Ultimul acces: 2024-03-01 11:00:31