Cuplurile casatorite invitate sa imite casa din Nazaret - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cuplurile căsătorite invitate să imite casa din Nazaret

[2011-12-08]
Papa Benedict al XVI-lea a încurajat ieri cuplurile recent căsătorite să ia ca model pentru casele lor Sfânta Familie din Nazaret. Invitația a fost făcută la sfârșitul audienței generale de miercuri, în cadrul tradiționalelor saluturi adresate tinerilor, celor bolnavi și noilor căsătoriți.
Pontiful a amintit sărbătoarea de astăzi, a Neprihănitei Zămisliri, afirmând că ea "ne amintește de adeziunea unică a Mariei la planul de mântuire a lui Dumnezeu". "Ferită de orice umbră de păcat, pentru ca să poată să sălășluiască în ea Cuvântul întrupat, ea s-a încredințat mereu în totalitate Domnului", a adăugat Papa. "Dragi tineri, căutați să o imitați, având inimi curate și transparente, lăsându-vă modelați de Dumnezeu care urmărește să facă 'lucruri mari' cu voi (cf. Luca 1,49)."
Pe bolnavi, Sfântul Părinte i-a încurajat să caute ajutorul Mariei pentru ca să se încreadă în Domnul, "care vă știe suferințele și care, unindu-le cu ale Sale, le oferă pentru mântuirea lumii". Și a încheiat spunând: "Iar voi, dragi cupluri proaspăt căsătorite, care doriți să vă construiți casele pe harul lui Dumnezeu, faceți din casele voastre, imitând casa din Nazaret, o inimă plină de iubire și de pietate."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 875, Ultimul acces: 2024-03-03 07:39:47