A fost propusa o Zi Mondiala impotriva persecutarii crestinilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost propusă o Zi Mondială împotriva persecutării creștinilor

[2011-12-08]
Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretarul Sfântului Scaun pentru relațiile cu statele, s-a adresat consiliului ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), reunit în zilele de 6 și 7 decembrie la Vilnius, Lituania. În discursul său, Arhiepiscopul a discutat, printre altele, despre migrație, care pentru Sfântul Scaun este un motiv de interes constant, mai ales în circumstanțele actuale ale crizei economice și financiare.
Mons. Mamberti a spus că există un consens tot mai mare în comunitatea internațională despre necesitatea acordării unei atenții tot mai mari migranților. A subliniat de aceea că este necesară sprijinirea reunificării migranților cu familii lor, din moment ce "familia joacă un rol fundamental în procesul de integrare, dând stabilitate prezenței imigranților în noul mediu social. [...] Migranții, conștienți de drepturile lor, pot să fie mai siguri în a-și oferi serviciile și talentele, iar comunitatea ce îi primește, bine informată și respectând aceste drepturi, se va simți mai liberă în extinderea solidarității ei pentru a construi un viitor comun."
Prelatul a susținut apoi drepturile fundamentale ale omului, referindu-se în special la libertatea religioasă. "Dreptul la libertatea religioasă, în ciuda faptului că este în mod repetat proclamat de comunitatea internațională, precum și în constituțiile celor mai multe state, continuă să fie în mod larg încălcat." Papa afirmă în mesajul pentru Ziua Păcii că creștinii "sunt grupul religios care suferă cel mai mult pe motive de credință". Arhiepiscopul Mamberti a susținut apoi că "ar putea fi peste două milioane numărul creștinilor de diferite confesiuni care sunt în situații dificile datorită structurilor legale și culturale ce conduc la discriminarea lor". Din acest motiv a propus instituirea unei Zile Internaționale împotriva persecutării și discriminării creștinilor, "ca semn important că guvernele doresc să răspundă cu seriozitate acestei probleme."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 862, Ultimul acces: 2024-02-28 09:55:52