Episcopi romani prezenti la comunitatea romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopi români prezenți la comunitatea română

[2011-12-09]
Joi, 8 decembrie 2011, cu ocazia hramului comunității românilor catolici de la "San Vitale", din Roma, IPS dr. Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit de București, și PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, au sărbătorit, printr-o Sfântă Liturghie solemnă, aniversarul consacrării episcopale. Evenimentului i s-au alăturat un mare număr de preoți, dar și ES Bogdan Tataru-Cazaban, ambasadorul român pe lângă Sfântul Scaun, ca și ES Răzvan Rusu, ambasadorul român pe lângă statul italian, scrie pr. Felician Tiba într-un material apărut pe Ercis.ro.
Atmosfera a încercat să fie ca acasă: oameni îmbrăcați în port național, cu flori în mâini, cu zâmbetul pe buze, oameni care au lăsat pentru un moment munca, dar și oboseala și au venit să își întâmpine și să își sărbătorească ierarhii. La începutul Sfintei Liturghii, pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, i-a salutat pe cei doi Episcopi în numele tuturor celor prezenți, le-a urat bun venit în Cetatea Eternă și și-a exprimat bucuria sinceră pe care o experimentează românii catolici din Roma ori de câte ori sunt vizitați de către Episcopii sau preoții "de acasă". Celebratul principal, PS Aurel Percă i-a invitat apoi pe toți cei prezenți să participe cu bucurie și cu evlavie la sărbătoarea Mamei noastre cerești, neprihănit zămislită.
După ce a proclamat evanghelia, IPS dr. Ioan Robu, folosindu-se de pictura care îl reprezintă pe Isus bătând la o ușă fără mâner, a vorbit în cadrul predicii despre rolul pe care îl are fiecare credincios în a-i deschide poarta inimii din interior. Maria, spunea Arhiepiscopul, a fost prima care, mai întâi în credință, apoi în concret, i-a deschis larg poarta inimii Fiului lui Dumnezeu, meritându-și astfel titlul de "Neprihănit Zămislită". În încheiere, cu același entuziasm, credincioșii prezenți au cântat "La mulți ani" Episcopilor sărbătoriți, care, la rândul lor, au mulțumit și i-au încurajat în "greutățile de fiecare zi". O mulțumire aparte a fost făcută Mons. Daniele Micheletti, parohul comunității italiene, care nu doar că este gazdă pentru comunitatea română, ci se bucură cu adevărat ori de câte ori îi vede pe români adunați pentru Sfânta Liturghie. Ziua de hram s-a încheiat cu tradiționalele sarmale și cu cozonaci rumeni.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 837, Ultimul acces: 2024-02-28 02:01:19