Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica la Nisiporesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica la Nisiporești

[2011-12-09]
Continuându-și pelerinajul său în parohiile Diecezei de Iași, în timpul sfânt al Adventului, în perioada 1-4 decembrie 2011 icoana miraculoasă a Maicii Domnului de la Cacica a poposit și în parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești. Cu această ocazie au avut loc și misiunile populare având ca temă "Căsătoria si Familia", predicator fiind pr. Fabian Iacob, OFMConv. care a scos în evidență valorile familiei, dar a prezentat și problemele familiei actuale, propunând câteva soluții, subliniind că modelul suprem al familiei trebuie să fie Sfânta Familie din Nazaret, și că orice acțiune făcută de membrii familiei trebuie să îl aibă la bază pe Dumnezeu.
Primirea icoanei a avut loc joi, 1 decembrie, la ora 16.00, participând și Preasfințitul Aurel Percă. Ceremonia de primire a icoanei a fost urmată de prima Sfânta Liturghie de misiuni, în zilele urătoare Sfintele Liturghii celebrându-se la ora 9.00 și 17.00 la Nisiporești și la ora 11.00 în parohia Tupilați, aflată în administrarea preoților din parohia Nisiporești. Sâmbătă seara, după Liturghie, în cântări și rugăciune, însoțită de un număr mare de credincioși purtând în mână lumânări aprinse, icoana miraculoasă a fost purtată cu venerație în procesiune pe ulițele satului. Sfânta Liturghie de la ora 11.00, din ziua de duminică, 4 decembrie, a încheiat misiunile populare. Cu această ocazie a venit pr. Emilian Cătălin OFMConv, provincial al Provinciei Franciscane din România. La ora 15.30 a avut loc o scurtă ceremonie în care credincioșii și-au luat rămas bun de la icoană.
Pe parcursul zilelor petrecute în mijlocul nostru, diversele grupuri existente în parohie, copiii, tinerii, Terțiarii Franciscani, Armata Maicii Domnului, s-au organizat adunându-se în jurul icoanei miraculoase pentru a fi în rugăciune alături de Sfânta Fecioară. "Mulțumim bunului Dumnezeu, sfintei Fecioare și tuturor acelora care au făcut posibilă venirea icoanei miraculoase în comunitatea din Nisiporești", scrie Mihaela Lupu la finalul corespondenței de pe Ercis.ro.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 853, Ultimul acces: 2024-02-28 02:12:55