Servicii medicale pentru cei mici la Caransebes - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Servicii medicale pentru cei mici la Caransebeș

[2011-12-10]
Noua Secție de Pediatrie a Spitalului Municipal Caransebeș a fost inaugurată joi, 8 decembrie 2011. Evenimentul s-a bucurat de prezența Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
La eveniment au mai participat autorități locale, conducerea și personalul Spitalului Municipal din Caransebeș, ONG-urile partenere în proiect, precum și toți voluntarii care s-au implicat la reabilitarea acestei secții. Reabilitarea și renovarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal s-a realizat grație Asociației 'Nevo Parudimos' din Reșița. Aceasta a demarat proiectul 'Pentru un zâmbet de copil', prin intermediul căruia s-au realizat modernizarea și renovarea secției amintite.
Partenerii Asociației 'Nevo Parudimos' în realizarea proiectului sunt Primăria Municipiului Caransebeș, Episcopia Caransebeșului, Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare, coordonatorul local al proiectului, Liceul Pedagogic 'Constantin Diaconovici Loga' din Caransebeș, Grupul Școlar Industrial de Construcții de Mașini din Caransebeș, Centrul de voluntariat Reșita, Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, coordonat de prof. Rada Petrișor, Asociația 'Bike Attack', Asociația 'Europe Generation', Organizația Regională 'Kolping' Banat, Asociația Sportivă 'C. D. Loga' Caransebeș, Fundația 'Bethel Fellowship Mission', Asociația Educație pentru Comunitate Teregova, Parohia 'Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul' din Caransebeș și Organizația Femeilor Ortodoxe din Caransebeș.
Proiectul 'Pentru un zâmbet de copil' a fost inclus în cadrul programului 'Împreună pentru fiecare' și a fost finanțat de Rompetrol. Pe parcursul derulării acestui proiect, s-au adăugat numeroși voluntari care s-au implicat în mod deosebit la finalizarea acestuia, între care și elevii Seminarului Teologic 'Ioan Popasu' din Caransebeș.
Evenimentul a debutat prin oficierea unei slujbe de binecuvântare a Secției de Pediatrie, de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți. După oficierea slujbei, Ion Marcel Vela, primarul Municipiului Caransebeș, alături de dr. Borcean Gheorghe, directorul Spitalului Municipal Caransebeș, au acordat tuturor celor care s-au implicat la reabilitarea și renovarea Secției de Pediatrie, diplome în semn de prețuire pentru jertfa și osteneala depusă în slujba semenilor.
În continuare, chiriarhul a ținut celor prezenți un bogat cuvânt de învățătură: 'Așa a binevoit Dumnezeu, ca în Postul Crăciunului, după sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, să inaugurăm Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș și să ne bucurăm împreună, aici, la împărțirea acestor acte de recunoștință pentru toți cei care s-au implicat activ în renovarea și modernizarea acestei secții. Vreau să subliniez, așa cum au făcut și antevorbitorii mei, că aici, în Caransebeș, există armonie, colaborare, conlucrare și comuniune. Se observă, prin tot ceea ce s-a înfăptuit în această cetate în ultima perioadă de timp, că Primăria, Spitalul Municipal, instituțiile din acest oraș, școlile și toți cei care îl mărturisesc pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Domn și Stăpân al vieții noastre, suntem aici adunați în duhul iubirii lui Dumnezeu, pentru că iubirea este cea mai mare virtute și Însuși Dumnezeu, dacă ar putea fi definit, conform evanghelistului iubit, Sfântul Ioan, ar fi: Dumnezeu este iubire. Din iubire ne-am adunat și noi aici, din iubire unii pentru alții, din iubire pentru cei neputincioși, pentru cei bolnavi, pentru că, într-adevăr, Mântuitorul Iisus Hristos este doctorul sufletelor și trupurilor noastre. În special, înainte de marile praznice ale creștinătății, Nașterea și Învierea Domnului, suntem datori ca, pe lângă post, milostenie, rugăciune, să avem grijă de cei neputincioși, de cei bolnavi și, mai ales, de cei mici care sunt internați în aceste case de oaspeți, în aceste spitale'. Inaugurarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeș s-a realizat în urma colaborării rodnice între numeroase instituții de stat și organizații nonguvernamentale din Municipiul Caransebeș și din județul Caraș-Severin, precum și în urma implicării unui însemnat număr de voluntari din orașul de pe Timiș și Sebeș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 877, Ultimul acces: 2024-02-26 17:09:24