Concursul scolar De la Sfantul Andrei la Sfantul Nicolae in Episcopia Tulcii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concursul școlar De la Sfântul Andrei la Sfântul Nicolae în Episcopia Tulcii

[2011-12-10]
În Episcopia Tulcii, la paraclisul episcopal Buna Vestire, a avut loc a astăzi, 10 decembrie 2011, festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursul interdisciplinar ,De la Sf. Andrei la Sf. Nicolae, ajuns anul acesta la a III-a ediție.
Concursul s-a derulat anul acesta pe 2 secțiuni: creație artistică (în cadrul căreia elevii au pictat sau desenat chipurile celor 2 Sfinți) și cunoștințe religioase din viețile Sfinților.
La secția de creație artistică au participat 70 de lucrări, după cum ne informează pr. Felix Neculai, consilier cultural al Episcopiei Tulcii. Juriul a avut o misiune foarte grea pentru a selecta cele mai bune lucrări după care s-au acordat următoarele premii:
- Locul I, Barbu Adina Mihaela în clasa a VI-a de la școala Alexandru Ciucurencu –Tulcea
- Locul II, elevii Ivanov Raluca clasa a VII-a de la școala Nr. 5 și Mândroiu Tudor clasa a VI-a de la școala Alexandru Ciucurencu - Tulcea
- Locul III, elevii Cartali Ebru clasa a V-a de la școala nr. 5 și Iorga Andreea Mădălina clasa a VI-a de la școala Alexandru Ciucurencu – Tulcea
La secția cunoștințe religioase desfășurată vineri 2 decembrie la paraclisul episcopal Buna Vestire s-au prezentat 10 echipaje a câte 4 elevi de la școlile tulcene și localitatea Mihail Kogălniceanu.
Juriul a acordat următoarele premii:
- Locul I, elevii de la școala Mihail Kogălniceanu.
- Locul II, elevii de la Colegiul dobrogean Spiru Haret.
- Locul III, elevii de la colegiul tehnic Henri Coandă.
- Au fost acordate și mențiuni pentru elevii școlilor Alexandru Ciucurencu, Nifon Bălășescu și școala Nr. 5.
Astăzi, începând cu ora 13,00 a avut loc premierea elevilor și profesorilor implicați în desfășurarea acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Visarion însoțit de Pc. Pr. Ioan Strat, inspector de specialitate, la ea luând parte pe lângă elevi și profesori și părinți ai copiilor sau simpli credincioși.
La finalul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Visarion le-a adresat elevilor și profesorilor calde cuvinte de felicitare pentru această frumoasă manifestare, vorbindu-le copiilor și despre apropierea sfinților față de curăția și nevinovăția lor, precum și de atașamentul copiilor față de Sf. Nicolae, după care le-a acordat tuturor elevilor diplome de participare și premii în carți și rechizite școlare.
Anul acesta ,,De la Sf. Andrei la Sf. Nicolae” încheie seria concursurilor educativ-religioase organizate de Episcopia Tulcii prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean și a Biroului pentru catehizarea tineretului din cadrul Eparhiei Tulcii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 874, Ultimul acces: 2024-02-18 22:36:13