Prezenta arhiereasca la centenarul spitalului Municipal din Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prezență arhierească la centenarul spitalului Municipal din Lugoj

[2011-12-10]
Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, au participat vineri, 9 decembrie a.c., la sărbătorirea centenarului Spitalului Municipal din Lugoj, informează episcopiacaransebesului.ro. Manifestările aniversare s-au desfășurat în sala de spectacole a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj în prezența autorităților centrale, județene, locale, a cadrelor medicale, a personalului auxiliar și administrativ al Spitalului Municipal din Lugoj, precum și a tuturor persoanelor care de-al lungul timpul au influențat în mod pozitiv viața Spitalului din Lugoj.
Dl. dr. Mircea Șerpe, directorul medical al unității sanitare, a invitat la pupitru, pe perioada desfășurării manifestărilor aniversare, numeroase personalități din localitate care au vorbit despre frumoasa activitate a Spitalului Municipal din Lugoj de-a lungul timpului. Dl. dr. Dan Traian Demeter a prezentat chiar un istoric al Spitalului Municipal din Lugoj, începând de la anul 1911, anul înființări spitalului, și terminând cu anul 2011, în care a prezentat toate personalitățile, care s-au implicat la buna desfășurarea a activității medicale în Lugoj, precum și toate realizările pe care acestea le-au înfăptuit în folosul spitalului.
După momentul aniversar, a urmat unul festiv, în care dl. Florin Gheorghe Voichescu, managerul general al Spitalului din Lugoj și dl. dr. Mircea Șerpe, directorul medical, au înmânat diplome tuturor celor care s-au implicat în mod activ, de-a lungul timpului, în viața Spitalului Municipal din Lugoj, atât din punct de vedere medical cât și administrativ.
Invitat la acest important eveniment al orașului de pe Timiș, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a precizat: „Am urmărit cu multă atenție toate luările de cuvânt și prezentările făcute astăzi, în sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Ne-am rugat împreună pentru ctitorii acestui așezământ de sănătate, cei care sunt în Împărăția lui Dumnezeu, și i-am cinstit și i-ați cinstit, domnilor directori, așa cum se cuvine, pe cei care au ajuns la o vârstă venerabilă și care au slujit cu devotament, abnegație, credință și dragoste această instituție, în care sănătatea primează și îngrijirea bolnavilor. Așa a rânduit Dumnezeu, ca în ajunul anului jubiliar 2012, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca anul „Sfântului Maslu” și al „Îngrijirii bolnavilor”, cu câteva zile de a intra în noul an, să fim aici, autorități centrale, județene și locale, medici, asistenți, preoți și toți cei care sunt sensibili la manifestări de suflet. Să fim aici și să ne aducem aminte c㠄doctorul sufletelor și al trupurilor” este mântuitorul Iisus Hristos. Aș vrea să mulțumesc tuturor pentru dragostea pe care o manifestați față de tot ceea ce înseamnă muncă și rugăciune: asistență religioasă, asistență medicală. Preoții și medicii împreună pot face voia lui Dumnezeu. Să ne purtăm, așadar sarcinile unii altora și să împlinim așa cum se cuvine voia Tatălui Ceresc”.
După cuvântul de învățătură al ierarhului caransebeșean, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de dl. Gheorghe Voichescu, managerul general al Spitalului Municipal din Lugoj, au împărțit unor oaspeților de seamă plachete comemorative închinate acestui important eveniment.
Manifestările aniversare dedicate celor 100 de ani de existență a Spitalului Municipal din Lugoj s-au încheiat într-un mod cu totul aparte. Corul Episcopiei Caransebeșului, format din preoții, diaconii și cântăreții celor două catedrale episcopale din Caransebeș, condus de către maestrul dr. prof. univ. Dumitru Jompan, a susținut în fața celor prezenți un concert de colinde, aducând în sufletele și inimile celor de față bucuria Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 909, Ultimul acces: 2024-02-28 10:02:15