Ateii merg la biserica de Craciun - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ateii merg la biserică de Crăciun

[2011-12-07]
Autor: Ramona Dragomir
Deși nu cred în Dumnezeu, ateii participă la slujbe de dragul familiei
Chiar dacă pentru atei nașterea lui Iisus Hristos nu are nicio însemnătate, aceștia merg totuși la biserică de dragul copiilor, arătă un studiu recent, citat de livescience.com.
Specialiștii au demonstrat că 17% din cei care nu cred în Dumnezeu asistă la ceremonii religioase cel puțin o dată pe an. Motivația acestui comportament contradictoriu se pare că are la bază cauze sociale și personale. „Cercetarea noastră arată cât de strânsă este legătură între religie și familie în societatea americană -, unii oameni mai puțin credincioși realizează că religia ocupă un loc important în viața privată", a declarat sociologul american Elaine Howard Ecklund. Cercetătorii au mai punctat și faptul că între a crede și a nu crede este o line foarte fină.
Aceste rezultate sunt susținute și de un studiu realizat în luna iunie a acestui an, care sublinia faptul că ateii sunt „spirituali", dacă nu sunt credincioși formali. În actuala cercetare, jumătate dintre cei 275 de subiecți au răspuns că sunt religioși. Părinții incluși în studiu au mai admis și faptul că participă la slujbe religioase din mai multe motive. Cel mai des invocate sunt credința partenerului de viață și obiceiurile comunității. În plus, ei își duc și copiii la astfel de ceremonii religioase pentru ca micuții să-și formeze propria lor impresie despre Dumnezeu și spiritualitate. „Noi am crezut că acești indivizi ar fi mai puțin înclinați spre a-și familiariza copiii cu tradițiile, dar am descoperit contrariul. Ei vor ca micuții să aleagă singuri și sunt dispuși să-i informeze cât mai bine", a adăugat Ecklund.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 854, Ultimul acces: 2024-02-16 02:25:53