Preoti fara niciun Dumnezeu, credinciosi fara credinta - De la cititori - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preoti fara niciun Dumnezeu, credinciosi fara credinta - De la cititori

[2011-12-06]
Un barbat a murit chiar in timpul slujbei, fara ca preotul sa opreasca liturghia. Cazul socant petrecut la Buzau arata care este starea de fapt in Biserica Ortodoxa Romana si cat de mult le pasa acestor "pastori de suflete" de "oile" lor.
Un om a murit in timpul slujbei de duminica, fara ca macar preotul respectiv sa se opreasca vreo secunda din slujba pe care o tinea. Mai mult decat atat, el nici nu a observat, atat de mare era haosul din jurul sau. Nimanui nu ii pasa, poate doar celor care erau pe langa respectivul barbat.
Intrebat daca a stiut ce se intampla chiar in timpul slujbei sale, preotul Petru Dinu a spus ca habar nu a avut ca barbatul de 57 de ani a murit chiar acolo. Ne intrebam daca a observat atunci cand au venit cei de la Salvare sa constate decesul.
Se vede cat de mult le pasa acestor preoti de destinele noastre, de sufletele pe care ei le pastroresc, zice-se. Lor le pasa doar de partea financiara, care este stringenta si prea neinsemnata de multe ori fata de poftele lor nesabuite. Vine Craciunul, apare si popa cu chitantierul la , gandindu-se daca iti sfinteste casa, in functie de cat scoti din buzunar.
Realitatea ortodoxiei noastre este crunta. Ne calcam in picioare pentru a pupa moastele, cumparam icoane contrafacute de la sarlatani, ne spovedim unor preoti care mai apoi sunt acuzati de abuzuri sexuale si, mai presus de toate, avem chiar maici starete care nasc copii.
Vina tuturor "credinciosilor"
Participam din plin la ceea ce se intampla, trebuie sa recunoastem. Mai mergem din cand in cand, daca mergem la Biserica, si privim perplecsi la ce spune preotul, neintelegand mai nimic din cauza galagiei. Ne calcam in picioare unii pe altii si iesim injurand si promitand ca nu mai punem piciorul pe acolo.
Multe femei vin in Biserica doar ca sa mai schimbe retete sau ca sa dea bine in fata vecinilor. Este o moda, vezi marile sarbatori, sa te afisezi spasit in fata icoanelor si sa le pupi la rand, punandu-ti cine stie ce dorinte de imbogatire sau de reusita personala. Grija pentru celalalt, dragostea fata de cei sarmani este data uitarii, incalcand chiar unul dintre principiile de baza ale acestei religii.
Ce mai cautam pe acolo?
Multi vin sa cerseasca si foarte putini vin din pornire launtrica. Dar se lecuiesc repede si ei tocmai din cauza celorlalti. O ortodoxie de turma, neorganizata si concentrata doar asupra banilor nu poate duce nicidecum la lucruri bune. Duce adesea la tragedii, dupa cum se vede. Copii asfixiati in cristelnita, unii chiar morti si, iata, oameni decedati sub barba preotului.
Preot care se pare ca nici nu stie ce are in comunitatea sa de credinciosi. Declaratia lui, cum ca nu este nevoit sa stie ce boli au oamenii de care el se ocupa, ar fi mai degraba spusele unui neica nimeni, un neavenit care nu are niciun Dumnezeu, si nu ale unui preot in care oamenii au incredere. Vorba preotului moldovean: fiecare cu treaba lui, mortii cu mortii, cei vii cu cei vii. Iar popa cu banii.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 896, Ultimul acces: 2024-02-23 12:32:54