Episcopii spanioli: fara familie nu exista Europa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii spanioli: fără familie nu există Europa

[2011-12-12]
Viitorul Europei depinde familie. Pentru "bătrânul continent" nu va fi posibil să iasă din criza profundă - nu numai economică - ce îl macină decât fixându-se cu hotărâre asupra valorilor și sprijinului concret acordat nucleului familiar tradițional, așa cum a fost prefigurat în planul originar al Creatorului. Episcopii spanioli susțin aceasta, conform L'Osservatore Romano, citat de Radio Vatican, într-un mesaj difuzat în vederea sărbătorii Sfintei Familii din 30 decembrie. Documentul, intitulat "Familia creștină. Înrădăcinată în Cristos", chiar din primele rânduri amintește experiența de neuitat trăită vara aceasta la Madrid cu Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, a cărei temă a fost tocmai cea a reînnoirii unei credințe tari și înrădăcinate în Cristos.
"Europa are nevoie de familie", susțin Episcopii iberici, și dorita regenerare a Uniunii Europene nu va fi posibilă dacă nu se promovează acea familie care "oglindește proiectul lui Dumnezeu". Și acest proiect trebuie să fie "ghidul" pentru orice intervenție a "unei politici familiale echitabile", care satisface drepturile, necesitățile și aspirațiile legitime ale celor care, în căsătorie, constituie celula fundamentală a societății. De aici, îndatorirea, definită ca "urgentă și presantă", de a furniza răspunsuri concrete "majorității copleșitoare a societății" în cererile ei concrete privind problemele locuinței, educației copiilor și echilibrului dintre viața familială și muncă. Pe de altă parte, în mesajul lor, Episcopii invită toate comunitățile creștine, mișcările și asociațiile "să fie martore și purtătoare de cuvânt ale mesajului și misiunii pe care Papa ni le-a lăsat: familia - întemeiată pe darul pe care Cristos Mire îl face uniunii din căsătorie, indisolubilă și deschisă la viață - face parte din speranța oamenilor". În acest sens, amintesc Episcopii, viitorul omenirii și al Bisericii "se forjează în familie".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 925, Ultimul acces: 2024-03-02 10:47:30