Sfantul Parinte l-a primit pe presedintele armean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Părinte l-a primit pe președintele armean

[2011-12-13]
Ieri dimineață, Sfântul Părinte l-a primit în audiență pe Serzh Sargsyan, președintele Armeniei. Acesta a fost însoțit de Edward Nalbadian, ministru de externe. Conform protocolului, după întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea, șeful de stat a fost primit de Cardinal Tarcisio Bertone, secretar de stat, alături de care a fost Mons. Ettore Balestrero, subsecretar pentru relațiile cu statele.
"În cursul discuțiilor cordiale", se spune în comunicatul dat presei, "s-a exprimat marea bucurie pentru bunele relații care există între Sfântul Scaun și Republica Armeană, cele două părți împărtășindu-și viziunile despre rolurile pe care Biserica Apostolică Armeană și Biserica Catolică le pot juca în societate și despre contribuția pe care ele o pot aduce binelui comun. Atenția s-a îndreptat și spre importanța moștenirii creștine a țării, asupra angajamentului pentru educarea noilor generații în spiritul valorilor fundamentale."
Aproximativ 95% din populația acestei țări aparține Bisericii Apostolice Armene. Prima țară care a adoptat creștinismul ca religie de stat a fost Armenia, fapt atribuit eforturilor Sf. Grigore Iluminătorul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 840, Ultimul acces: 2024-02-28 19:25:51