Vizita pastorala la parohia "Sfintii Petru si Paul" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală la parohia "Sfinții Petru și Paul"

[2011-12-13]
În cea de-a treia Duminică din Advent, Duminica bucuriei, comunitatea "Sfinții Petru și Paul" din Băneasa a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, responsabil cu pastorația familiilor în cadrul Conferinței Episcopilor din România. Vizita pastorală se înscrie într-un proiect amplu inițiat la nivel arhidiecezan, proiect care presupune vizitarea comunităților parohiale și întâlnirea cu familiile din Arhidieceză, citim pe ARCB.ro.
Un astfel de proiect s-a mai desfășurat între 2005-2008, atunci tema fiind "Familia este calea Bisericii". Anul acesta, cu prima Duminică din Advent a fost reluată seria vizitelor pastorale care au ca temă o idee ce exprimă o atitudine care trebuie să stea la temelia oricărei familii: "A crede în Taina căsătoriei". Preasfințitul a fost însoțit de părintele Fabian Măriuț, responsabil la nivel de Arhidieceză cu pastorația familiilor. Înainte de Sfânta Liturghie, Episcopul s-a întâlnit cu copiii care se pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie. Le-a spus acestora că Sacramentele sunt acelea care ne întăresc în viața noastră de credință și i-a îndemnat să nu lipsească, ei și părinții lor, de la Liturghia duminicală.
La predică, după ce a explicat lecturile zilei, Preasfințitul a aminti că în noaptea dintre 10 spre 11 decembrie, cu 60 de ani în urmă, murea ca martir, în închisoarea de la Sighet, Episcopul Anton Durcovici, pentru care a fost deschisă cauza de beatificare. La sfârșitul Sfintei Liturghii a urmat un moment de dialog al Preasfințitului Cornel cu cei prezenți. Episcopul a răspuns la câteva întrebări: Cum poate fi trăită noua evanghelizare în familie? Cum poate fi trăită credința la nivel comunitar? Ar putea fi declarat un An al catehezei, în cadrul căruia credincioșii să reactualizeze învățăturile esențiale despre credință? Ca răspuns la această ultimă întrebare a amintit de Anul credinței care se va desfășura în perioada octombrie 2012 - noiembrie 2013.
Adresându-se în mod special familiilor, Episcopul a insistat pe puterea pe care exemplul părinților o are asupra copiilor și a îndemnat familiile să conștientizeze misiunea de educare prin exemplu. În încheiere, Preasfințitul i-a îndemnat pe cei prezenți ca mai ales în momentele de dificultate ale vieții să se bazeze pe comuniunea cu ceilalți membrii ai parohiei și cu părintele paroh și să nu se îndepărteze de credință și de Dumnezeu.
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 884, Ultimul acces: 2024-02-28 20:25:59