Slujitorii Catedralei Patriarhale cu Icoana Nasterii Domnului la Resedinta Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujitorii Catedralei Patriarhale cu Icoana Nașterii Domnului la Reședința Patriarhală

[2011-12-24]
Preoții slujitori ai Catedralei Patriarhale au binevestit astăzi, 24 decembrie, Nașterea Domnului, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit tradiției Bisericii Ortodoxe, preoții au mers cu icoana praznicului la Reședința Patriarhală, imediat după oficierea Sfintei Liturghii.
Aici a fost săvârșit o slujbă de polihroniu, după care Preafericirea Sa le-a vorbit slujitorilor Catedralei Patriarhale despre importanța Praznicului Nașterii Domnului și a mersului cu icoana: „Îl rugăm pe Hristos Domnul, Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a făcut Om, să ne dăruiască pacea și bucuria pe care au avut-o îngerii vestind Nașterea Sa la Betleem și care a fost dăruită păstorilor de la Betleem, ca această pace și bucurie, aceste mari daruri de la Dumnezeu, să fie vestite tuturor celor care erau locuitori ai cetății. Așa după cum mai întâi îngerii au binevestit Nașterea Domnului, tot așa, în aceste zile, mai întâi au venit colindătorii să binevestească Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, iar acum păstorii care au primit mesajul ceresc, merg în casele oamenilor și binevestesc Nașterea Domnului. Deci, avem îngeri și apoi păstori care binevestesc. Avem colindători și apoi părinți slujitori care vestesc credincioșilor și lumii Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 990, Ultimul acces: 2024-03-02 02:56:13