Mesajul Patriarhului Romaniei cu prilejul Craciunului si a Anului Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul Patriarhului României cu prilejul Crăciunului și a Anului Nou

[2011-12-24]
Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului (2011) și a Anului Nou (2012)
„Sărbătoarea Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos sau Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni. Dumnezeu Tatăl trimite în lume pe Fiul Său cel Veșnic ca să devină Om din iubire pentru oameni și pentru mântuirea lor. Cel Veșnic intră în timp, în istorie, Cel Nevăzut se face văzut, Cel Necuprins se face cuprins, Dumnezeu coboară din ceruri pentru ca pe noi pământenii să ne înalțe la viața cerească. Întrucât Hristos Domnul s-a născut într-o familie, deși Iosif nu este tatăl Său după trup, ci tatăl adoptiv, sărbătoarea Crăciunului este în mod deosebit sărbătoarea familiei. Pruncul Iisus sau Dumnezeu Copilul este binecuvântare pentru toți copiii, pentru toate familiile care dau naștere copiilor și îi cresc în credință, învățându-i să devină cetățeni ai patriei pământești, dar și cetățeni ai Raiului, ai patriei cerești. În aceste zile, felicităm pe toți cei care ajută familiile nevoiașe, dar care au mulți copii și de asemenea ne gândim, în aceste zile, la mulțimea copiilor fraților noștri români din diaspora. Deci, adresăm un cuvânt părintesc și tuturor românilor din afara granițelor României, dorindu-le ajutorul lui Dumnezeu în păstrarea identității creștine și românești și în intensificarea comuniunii românilor de pretutindeni. Tuturor vă dorim sănătate și mântuire, pace și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în toată lucrarea cea bună, iar cu prilejul Anului Nou dorim tuturor românilor ajutor de la Dumnezeu în anul nou 2012 în care intrăm și dorim ca acest an să fie mai îmbelșugat în fapte bune și mai luminos pentru cei din țară și pentru cei din afara granițelor României. Tuturor vă dorim ani mulți și binecuvântați”.
Mesaj dat pentru TRINITAS TV.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 939, Ultimul acces: 2024-02-23 17:21:02