Liturghii arhieresti in eparhiile Mitropoliei Moldovei si Bucovinei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghii arhierești în eparhiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

[2011-12-24]
Ieșenii sunt așteptați în prima zi de Crăciun la Catedrala mitropolitană din Iași pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfințitul Teofan, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Mâine dimineață, IPS Pimen va sluji la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, iar PS Corneliu la Catedrala episcopală din Huși, în timp ce PS Ioachim Băcăuanul va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.
La Catedrala mitropolitană din Iași programul liturgic în prima zi de Crăciun va începe la ora 7:00 cu Miezonoptica și va continua cu Utrenia și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. La finalul slujbei va avea loc un concert de colinde susținut de Corul 'Sanctus' al Catedralei mitropolitane din Iași, dirijat de dr. Costel-Mirel Nechita. 'Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va adresa un cuvânt de binecuvântare pentru toți credincioșii. Binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan va fi transmisă și prin Pastorala la sărbătoarea Nașterii Domnului, care a fost trimisă la toate parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Iașilor', a precizat arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași. Duminică seara, de la ora 16:00, va fi oficiată Privegherea în cinstea Soborului Maicii Domnului și Sfântului Nicodim cel Sfințit de la Tismana. În a doua zi de Crăciun va fi oficiată Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, iar în seara aceleiași zile, programul liturgic va continua cu Privegherea în cinstea Sfântului Arhidiacon Ștefan, Întâiul Mucenic. Marți, 27 decembrie, va fi săvârșită Sfânta Liturghie. Atât în a doua, cât și în a treia zi de Crăciun, în jurul prânzului, la Catedrala mitropolitană din Iași va fi susținut un concert de colinde.
Colindători la Catedrala arhiepiscopală din Suceava
În prima zi de Crăciun, la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. După cum a relatat pr. Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la momentul cuvenit, Înalt Preasfinția Sa va citi Pastorala la praznicul Nașterii Domnului. La finalul slujbei, corul Catedralei arhiepiscopale din Suceava, dirijat de pr. prof. Lucian Tablan Popescu, va susține un concert de colinde. 'Colindătorii de pe meleagurile Bucovinei vor veni la catedrală în portul bucovinean pentru a-l colinda pe IPS Pimen. La final, părinții Mănăstirii 'Sfântul Ioan cel Nou' din Suceava vor oferi pachete cu alimente celor nevoiași și daruri pentru copii', a relatat pr. Dragoș Buta.
La Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată mâine Sfânta Liturghie de către PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi. 'În cadrul Sfintei Liturghii va fi citită Pastorala la sărbătoarea Nașterii Domnului a Înalt Preasfințitului Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La final vor fi împărțite daruri copiilor și persoanelor defavorizate care vor participa la slujbă', a amintit pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
În ziua de prăznuire a Nașterii Domnului, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Huși.
Slujiri arhierești de Crăciun
De sărbătoarea Nașterii Domnului, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Iași, iar luni, 26 decembrie, va sluji la Biserica 'Pogorârea Sfântului Duh' - Curelari din Iași. IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va oficia mâine Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, iar în a doua zi de Crăciun va sluji la Catedrala 'Nașterea Domnului' din Suceava. În cea de-a treia zi de Crăciun, marți, 27 decembrie, Înalt Preasfinția Sa va sluji la Mănăstirea Putna din județul Suceava. PS Corneliu, Episcopul Hușilor, va săvârși mâine Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Huși, iar luni, 26 decembrie, va sluji la Biserica 'Sfântul Ilie' din Bârlad. În a treia zi de Crăciun, Preasfinția Sa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Huși. PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va săvârși mâine Sfânta Liturghie la Biserica 'Sfântul Antonie cel Mare' din Iași, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, iar luni, 26 decembrie, va sluji la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași. PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va oficia în prima zi de Crăciun Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman, iar luni, 26 decembrie, va sluji la Biserica 'Sfinții Voievozi' din Bacău. Marți, 27, decembrie, de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, PS Ioachim Băcăuanul va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 978, Ultimul acces: 2024-03-01 01:20:33