Cine erau magii de la Rasarit? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cine erau magii de la Răsărit?

[2011-12-24]
Cu ceva timp înainte de Crăciun a apărut pe cer o stea foarte luminoasă. Pentru popoarele orientale acesta era semnul nașterii unei mari personalități sau a unui monarh. Așa se face că și „magii de la Răsărit”, observând pe cer semnul, au pornit în căutarea regelui.
Dar, cine au fost, de fapt, „magii de la Răsărit”? Singura referință din Noul Testament este începutul Evangheliei după Matei. Dar evanghelistul consemnează închinarea magilor de la Răsărit, fără a ne lămuri nici asupra țării lor de origine și nici asupra numărului lor.
Primii scriitori bisericești credeau că magii veneau dintr-o singură regiune. Cei mai mulți considerau că erau perși. Nu există, însă, nici o tradiție unanimă asupra a ceea ce însemn㠓la Răsărit”.
Dacă erau din Persia, atunci magii au trecut prin deșertul sirian, ce se întinde între Eufrat și Siria, trecând prin Alep, călătorind spre Damasc și, spre sud, pe calea spre Mecca, păstrând Marea Galileii și Iordanul spre vest, până au trecut pe lângă Ierihon. Din Persia, de unde se presupune ca ar fi venit, și până la Bethleem este o distanta de aproximativ 1000-1200 mile.
Despre cei trei magi vorbesc, însă, numeroasele tradiții ale popoarelor creștine și cercetătorii mai noi. Chiar dacă au fost doar trei magi sau mai mulți, gestul căutării lor și darurile pe care le-au adus la ieslea în care S-a născut Mântuitorul sunt simboluri ale reverenței pe care lumea întreagă a adus-o nașterii lui Hristos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 938, Ultimul acces: 2024-03-03 18:32:16