Pelerinaj Taize de incredere pe pamant la Berlin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj Taize de încredere pe pământ la Berlin

[2012-01-05]
În perioada 28 decembrie 2011 - 1 ianuarie 2012, a avut loc la Berlin Întâlnirea ecumenică europeană de iarnă Taize, la care a participat și un grup membri ai ASTRU Cluj. Cea de-a 34 ediție de iarnă a adunat în capitala Germaniei un număr de peste 30.000 de tineri care s-au adunat în rugăciune "către o nouă solidaritate", conform mesajului pe care Fratele Alois, superiorul Comunității din Taize, l-a transmis în Scrisoarea din 2012, aflăm de pe Cluj.ASTRU.ro. Pe durata celor 5 zile în care s-a desfășurat Pelerinajul de încredere pe pământ, cum este numită această întâlnire, tinerii au avut posibilitatea de a cunoaște spiritul berlinez al familiilor, de a cunoaște istoria orașului, de a se ruga împreună cu comunitățile locale în care au fost găzduiți, dar și împreună cu frații din Taize, de a cunoaște persoane noi, dar și de a revedea vechii prieteni, o experiență trăită sub umbrela ecumenismului.
Programul fiecărei zile a avut la bază aceeași structură: dimineața începea cu rugăciunea în parohia în care tineri au fost găzduiți, urmată de grupurile de discuții în care se aprofundau pasaje din Scrisoarea fratelui Alois. După servirea mesei de prânz la centrul expozițional, cei prezenți erau din nou invitați la rugăciune, de această dată împreună cu frații din Taize, moment urmat de ateliere pe diferite teme, cum ar fi: "De ce viața trăită cu credință este o chemare să gândim și să fim creativi?" - reflecție a unui frate din Taize -, "Să ne îndreptăm spre o lume mai dreaptă: dialog cu membrii Parlamentului German", "Indignare, pasivitate sau angajament? Un timp de împărtășire asupra locului pe care tinerii îl ocupă în societatea contemporană" etc. Seara se încheia cu servirea cinei și rugăciunea comună.
Ultima zi a anului a avut un parcurs diferit pe parcursul după-amiezii, deoarece tinerii au fost invitați să se întâlnească pe regiuni, respectiv țări. Întâlnirea, cu motoul "Încercând să fim sarea pământului", pentru participanții de naționalitate română a fost condusă de fratele James, responsabil Taize pe România, care a dorit să reia mesajul rugăciunii de prânz și anume că tinerii sunt sarea și lumina pe acest pământ, și doar împreună vor reuși ca lumina pe care o reprezintă să crească și să aducă roade. Finalul zilei s-a încheiat cu rugăciunea comună, urmată de Sărbătorirea Luminii Pascale și Festivalul popoarelor celebrat în parohii. Întâlnirea s-a încheiat duminică, 1 ianuarie 2012, prin celebrarea zilei de Anul Nou în cadrul familiilor, care au avut bucuria de a lua prânzul cu tinerii pe care i-au găzduit. La sfârșitul Pelerinajului, "simbol pentru toți cei care, în lumea întreagă, caută să meargă dincolo de zidurile separării pentru a răspândi credința", fratele Alois a anunțat că cea de-a 35 Întâlnire Ecumenică de Iarnă Taize va avea loc în Roma.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1332, Ultimul acces: 2024-03-25 01:27:58