Sfantul Parinte a primit o delegatie ecumenica finlandeza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Părinte a primit o delegație ecumenică finlandeză

[2012-01-19]
Conform unei îndelungate tradiții, o delegație ecumenică finlandeză, condusă în acest an de Episcopul catolic Teemu Sippo S.C.I. de Helsinki și Episcopul luteran Seppo Hakkinen de Mikkeli, vizitează în prezent Roma pentru a marca sărbătoarea Sf. Henry. Grupul a fost primit în dimineața zilei de joi, 19 ianuarie 2012, în audiență de către Papa Benedict al XVI-lea. "Prietenia noastră profundă și mărturia noastră comună despre Isus Cristos - în special înaintea lumii de astăzi, căreia atât de des îi lipsește adevărata direcție și dorește să audă mesajul mântuirii - trebuie să grăbească progresul nostru către soluționarea diferențelor care mai sunt între noi, și a tuturor problemelor în care creștinii sunt divizați", a spus Sfântul Părinte vorbind în limba engleză.
"În timpurile recente, problemele etice au devenit unul dintre punctele de divergență între creștini, în special cu privire la înțelegerea adecvată a naturii umane și a demnității ei. Este nevoie ca creștinii să ajungă la un acord profund în domeniul antropologiei, care să poată ajuta societatea și politicienii să ia decizii înțelepte și corecte privind probleme importante din domeniul vieții umane, al familiei și al sexualității. În această privință, recentul document bilateral al dialogului ecumenic în contextul finlandezo-suedez nu doar reflectă o apropiere între catolici și luterani în înțelegerea doctrinei justificării, ci și îi îndeamnă pe creștini să își reînnoiască angajamentul de a-l imita pe Cristos în viață și în acțiune".
"Dorința noastră după unitatea deplină, vizibilă a creștinilor cere răbdare și așteptare cu încredere", a concluzionat Papa Benedict al XVI-lea, "nu într-un spirit de neajutorare sau pasivitate, ci cu încrederea profundă că unitatea tuturor creștinilor într-o singură Biserică este cu adevărat darul lui Dumnezeu și nu propria noastră realizare. O astfel de așteptare cu răbdare, în rugăciune plină de speranță, ne transformă și ne pregătește pentru unitatea vizibilă nu așa cum o plănuim noi, ci așa cum o dă Dumnezeu".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1422, Ultimul acces: 2024-04-17 22:55:53