Slujba arhiereasca pe Valea Voditei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească pe Valea Vodiței

[2012-01-19]
Singura vatră călugărească din Mehedinți care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Antonie cel Mare, Mănăstirea Vodița, și-a sărbătorit marți hramul, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Cu acest prilej, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi. După slujbă, Preasfinția Sa a vorbit despre personalitatea Sfântului Nicodim de la Tismana și a Sfântului Antonie cel Mare, primul reorganizând viața monahală de pe meleagurile mehedințene, la o mie de ani după ce ascetul din pustia Egiptului a întemeiat-o. Cei doi sfinți sunt ocrotitorii Mănăstirii Vodița, ctitorită chiar de Sfântul Nicodim, după ce a trecut Dunărea în chip minunat pe mantia sa. Părintele Episcop a vorbit și despre implicarea voievozilor din veacul al XIV-lea în reconstrucția Mănăstirii Vodița, arătând cât de interconectate erau viața civilă și cea religioasă. În încheiere, arhipăstorul severinean a binecuvântat pelerinii și închinătorii, rugând pe Dumnezeu să-i ajute în sporirea rugăciunii și în toată fapta bună.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7917, Ultimul acces: 2024-07-13 11:02:52