Biserica lui Bucur Ciobanul si-a sarbatorit ieri hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica lui Bucur Ciobanul și-a sărbătorit ieri hramul

[2012-01-19]
Biserica 'Bucur Ciobanul' din Capitală și-a sărbătorit ieri, 18 ianuarie, hramul. Credincioși din tot Bucureștiul au venit pentru a aduce cinstire Sfinților Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei, care ocrotesc sfântul lăcaș încă de la începuturile sale.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele paroh Ionuț Bărbulescu, care a vorbit credincioșilor despre virtuțile alese ale celor doi ierarhi alexandrini și despre importanța cinstirii lor. Biserica 'Bucur Ciobanul' este una dintre cele mai reprezentative biserici ale orașului București, fiind zidită, conform tradiției, de întemeietorul legendar al așezării de pe malurile Dâmboviței, Bucur Ciobanul.
Situată în vecinătatea Mănăstirii 'Radu Vodă', biserica este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. Prin lucrările de restaurare și reconsolidare care au fost efectuate în ultimii ani s-a reușit readucerea acestui sfânt lăcaș de închinare, reprezentativ pentru rolul său în viața duhovnicească a bucureștenilor, la înfățișarea pe care a avut-o în vechime.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9222, Ultimul acces: 2023-09-20 18:47:44