Liturghie arhiereasca la Biserica Buna Vestire din Deva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la Biserica Buna Vestire din Deva

[2012-01-19]
În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Buna Vestire” din municipiul Deva, informează site-ul episcopiadevei.ro.
Preasfințitul Gurie a rostit un cuvânt de învățătură prin care a arătat că recunoștința este treaptă înspre trăirea dreptei credințe, invocând ca argument răspunsul pe care Mântuitorul l-a dat celui care a fost recunoscător: „Credința ta te-a mântuit”. Nu se poate vorbi de credință dreaptă fără dimensiunea recunoștinței, prin care ne manifestăm mulțumirea față de Dumnezeu pentru toate darurile primite. Recunoștința trăită ca dimensiune a dreptei credințe, ar putea fi soluția pentru criza unei lumi care este în criză pentru că a uitat să dăruiască. Recunoașterea adâncă a faptului că primim și că noi înșine suntem dăruiți de Dumnezeu, ne poate mișca înspre nevoia celuilalt, a mai spus Preasfințitul Părinte Gurie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 19250, Ultimul acces: 2023-09-19 23:53:03