Intrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

[2012-01-19]
Sub președinția Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar, în sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman a avut loc joi, 19 ianuarie, începând cu orele 9.00, întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum ne informează pr. Constantin Gherasim.
Ședința a debutat cu alocuțiunea Preasfințitului Părinte Ioachim, care a reliefat rolul Consiliului Eparhial în viața Bisericii. Întâlnirea a continuat cu prezentarea, de către pr. vicar Ioan Gherasimescu, a raportului privind Centrul Social multifuncțional ”Episcop Melchisedec”, aflat în faza de finalizare, un amplu proiect derulat în municipiul Roman cu fonduri europene. A urmat apoi întocmirea dărilor de seamă pe anul 2011, a fiecărui sector al Administrației Eparhial, în vederea prezentării Adunării Eparhiale. După aceea, s-a trecut la întocmirea bugetului anual al eparhiei, al instituțiilor și fundațiilor sale, în vederea prezentării spre analiză și aprobare Adunării Eparhiale, care se va întruni sâmbătă, 21 ianuarie, la Centrul Eparhial de la Roman. Totodată, s-au prezentat și referate pe diferite sectoare ale administrației eparhiale. Un capitol important l-a constituit prezentarea proiectelor privind manifestările cultural-religioase, ce urmează a se desfășura pe întreg parcursul anului 2012, dar și a celor social-filantropice, în contextul declarării de către Sfântul Sinod al Anului Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.
Consiliul Eparhial este, potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, organismul executiv al Adunării Eparhiale și are în competență problemele bisericești, administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie. Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de către Adunarea Eparhială dintre membrii ei. Ședințele Consiliului Eparhial sunt prezidate de ierarhul locului și la ele participă, cu vot consultativ, consilierii Centrului Eparhial, în calitate de membri permanenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1284, Ultimul acces: 2023-09-21 03:53:29