Sedinta anuala a Adunarii Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședința anuală a Adunării Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviștei

[2012-01-19]
La sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei s-au desfășurat la 19 Ianuarie 2012, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, lucrările Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc a clerului și salariaților bisericești (C.A.R.), care a avut ca scop principal primirea raportului asupra activității din anul 2011. Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, lucrările au fost deschise de prezentarea dării de seamă pe anul 2011, de către președintele instituției, a urmat, apoi, raportul Comisiei de Cenzori, prezentarea bugetului pentru anul 2012 și dezbaterile legate de optimizarea activității C.A.R.–ului și aprofundarea pastorației și misiunii Bisericii, prin promovarea solidarității și a susținerii reciproce dintre membrii săi.
Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei are în prezent 1092 de membri titulari, iar în anul 2011 a acordat împrumuturi la 196 dintre membri săi, în valoare de aproape un milion și jumătate lei.
Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești are ca scop “acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor săi, la cererea acestora, iar activitatea acesteia se desfășoară potrivit propriului regulament” și cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1292, Ultimul acces: 2023-09-19 09:43:43