Simpozion dedicat poetului Mihai Eminescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion dedicat poetului Mihai Eminescu

[2012-01-19]
În paraclisul Sf. Ierarh de la Cernica din municipiul Curtea de Argeș, Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab a organizat joi, 19 ianuarie 2012, un simpozion dedicat împlinirii a 162 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.
La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care în cuvântul rostit a elogiat cele mai importante momente din viața și activitatea celui mai important poet al poporului român.
De asemenea la acest simpozion au participat profesorii și elevii Seminarului Teologic, consilierii eparhiali, dar și oameni de cultură din municipiul Curtea de Argeș.
Programul simpozionului a fost alcătuit din:
- cuvânt rostit de Prof. Constantin Voiculescu-prof. de limba și literatura română;
- program muzical și poetic realizat de elevii Seminarului Neagoe Vodă Basarab
- program muzical oferit de grupul vocal BREVIS CUARTET al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului;
- cuvânt rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic;
Poetul Mihai Eminescu s-a născut în data de 15 ianuarie 1850 la Botoșani, fiind al șaptelea copil al căminarului Gheorghe Eminovici. A fost un poet, prozator si jurnalist, socotit de cititorii români și de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, supranumit și luceafarul poeziei romanesti.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1243, Ultimul acces: 2023-09-14 16:12:34