Conferinta de lansare a strategiei in domeniul serviciilor sociale a Arhiepiscopiei Bucurestilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință de lansare a strategiei în domeniul serviciilor sociale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

[2012-01-19]
Conferința de lansare a strategiei în domeniul serviciilor sociale a Arhiepiscopiei Bucureștilor a avut loc astăzi, 19 ianuarie 2012. La eveniment au participat reprezentanți ai principalilor furnizori de astfel de servicii din cea mai importantă eparhie a Patriarhiei Române.
În prima parte a întâlnirii, pr. Ciprian Ion Ioniță, coordonator regional și membru în nucleul de planificare strategică, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a etapelor prin care s-a trecut în dezvoltarea acestei strategii. Ulterior, strategia și planul operațional au fost prezentate de Radu Neuman, director executiv al Fundației “Bucuria Ajutorului” (care funcționează în cadrul Arhiepiscopiei) și membru al nucleului de planificare strategică. Principalele direcții de dezvoltare ale Arhiepiscopiei enunțate în documentul prezentat vizează dezvoltarea capacității organizaționale și manageriale, diversificarea serviciilor sociale ale eparhiei și dezvoltarea capacității de colaborare cu mediul extern (autorități și finanțatori).
În cea de-a doua parte a întâlnirii, participanții s-au împărțit pe grupe de lucru, în cadrul cărora au fost discutate primele trei priorități ale strategiei: Centrul de Resurse, serviciile sociale acreditate și nevoile de training, potrivit federatia-filantropia.ro.
“Planul strategic a fost construit împreună cu cei implicați în social, astfel încât să devină un document viu, bazat pe nevoile lor reale . Un astfel de plan este important pentru că ne ajută să definim clar ce vrem să facem în plan social-filantropic și cum să facem mai bine și mai mult, cu resursele pe care le avem”, a explicat pr. Ioniță.
Părintele diacon Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier eparhial în cadrul Sectorului social filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit despre această strategie: „Este o premieră pentru Arhiepiscopia Bucureștilor această strategie pentru următorii trei ani. Motivația care va sta la baza implementării acestei strategii este una de ordin religios moral deoarece porunca iubirii aproapelui dată de către Mântuitorul Iisus Hristos este cea care motivează toate persoanele implicate în social în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, ceea ce ne diferențiază pe noi de alți furnizori de servicii sociale”
Strategia Serviciului Social al Arhiepiscopiei Bucureștiului are trei direcții prioritare de dezvoltare.
„Prima direcție o reprezintă dezvoltarea infrastructurii sociale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, a doua direcție de dezvoltare strategică o constituie formarea continuă a personalului propriu, deoarece pentru noi resursa umană este cea mai importantă resursă de care dispunem, și o a treia direcție o reprezintă dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale pe care le avem în prezent în colaborare cu alți parteneri sociali”, a mai spus Părintele diacon Ionuț Viorel Iordăchescu potrivit TRINITAS TV.
„Proiectul Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale - parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale este un proiect cofinanțat din Fondul Social European care este aplicat în Arhiepiscopia Bucureștilor de către IOCC România în parteneriat cu Federația Filantropia. Scopul Proiectului este acela de dezvoltare a activităților de management a persoanelor implicate în activitățile social filantropice din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a precizat Părintele diac. Ciprian Ion Ioniță, coordonator regional în cadrul proiectului.
Evenimentul este parte a proiectului „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale-parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale” și a fost organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în colaborare cu Federația Filantropia și Organizația Internațională de Caritate Creștin-Ortodoxă din România.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1260, Ultimul acces: 2023-09-18 00:03:51