Cele mai citite articole din Lumea Catholica aparute in 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cele mai citite articole din Lumea Catholica apărute în 2011

[2012-01-23]
În mai puțin de 24 de ore revista electronică "Lumea Catholica" va ajunge la numărul 50, dar până atunci e utilă o privire în spate, pe anul 2011. Care au fost cele mai citite articole? Locul numărul unu este ocupat de un articol din luna mai: "Ce a oferit lumii Biserica" (autor pr. Andrew Pinsent; traducător: Renata Oana). Respectivul articol oferă o trecere rapidă în revistă a contribuției adusă de membri ai Bisericii Catolice în diverse domenii, de la artă la filosofie, de la învățământ la științe.
Următorul articol în top este o preluare din "Ghidul profesorului de religie greco-catolică": "Metode predare-învățare folosite în predarea religiei" (autor: Nicoleta Marțian). Al treilea loc e ocupat de un articol - din luna februarie, ca anteriorul - ce răspunde unei întrebări aparent puerile: "Animalele merg în rai?" (autor: Paul Thigpen; traducător: Antonia Iulia Dejeu). Reflecția unui convertit la catolicism este pe locul patru: "Cum știm care este Biserica adevărată?" (autor: pr. Dwight Longenecker; traducător: Radu Capan). Urmează pe locurile cinci și patru două documente: "Către tineri, despre castitate" (o scrisoare a Conferinței Episcopale Canadiene; traducător: Renata Oana) și "Instrucțiunea cu privire la Botezul copiilor" (document al Congregației pentru Doctrina Credinței; traducător: pr. Iosif Agiurgioaei).
În luna aprilie, fiind iminentă beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, revista Lumea Catholica a oferit un capitol din cartea "Karol Wojtyla, omul sfârșitului de mileniu" - astfel, articolul "Nu vă fie frică, deschideți-i ușile lui Isus!" (autor: Luigi Accattoli; traducător: Laszlo Alexandru) ocupă locul șapte. Urmează până la zece: "Războiul și Sf. Josemaria Escriva în viziunea regizorului Roland Joffe" (autor: Jesus Colina; traducător: pr. Manuel G. Madariaga); "Adevărata istorie a cruciadelor" (autor: Thomas F. Madden; traducător: Florin Tatu) și "Adam, Eva și păcatul originar" (autor: Michael D. Guinan, O.F.M.; traducător: Renata Oana).
Încheiem cu lista ce oferă legăturile directe spre cele mai citite douăzeci și cinci de articole apărute în 2011. Lectură plăcută! (Observație tehnică: topul e realizat după numărul de afișări pe situl revistei. Nu reflectă numărul de lecturi via email - unde sunt aproximativ 800 de abonați - neexistând metodă de numărare în acest caz.)
1.Ce a oferit lumii Biserica
2.Metode predare-învățare folosite în predarea religiei
3.Animalele merg în rai?
4.Cum știm care este Biserica adevărată?
5.Către tineri, despre castitate
6.Instrucțiune cu privire la Botezul copiilor
7.Nu vă fie frică, deschideți-i ușile lui Isus!
8.Războiul și Sf. Josemaría Escrivá în viziunea regizorului Roland Joffé
9.Adevărata istorie a cruciadelor
10.Adam, Eva și păcatul originar
11.Șapte obiceiuri zilnice pentru o viață de apostolat sfântă
12.Sacramente: Spovada
13.2010: Bune și rele pentru familie
14.Cum înțelegem păcatul astăzi
15.Biserica în istorie
16.Harul: ce este și ce face
17.Familia creștină: Școală a rugăciunii
18.Botezul pruncilor și păcatul originar
19.Cardinalul Roger Etchegaray: Curcubeul păcii
20.Un sanctuar în timp
21.Arta de a trăi: Cumpătarea și arta de a mânca
22.Arta de a trăi: Mânia și virtutea
23.Să îi punem întrebări lui Dumnezeu
24.Botezul numai prin scufundare?
25.2010: Rezumatul anului papal

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1299, Ultimul acces: 2024-02-21 18:38:29