Maine apare al 50-lea numar din Lumea Catholica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mâine apare al 50-lea număr din Lumea Catholica

[2012-01-23]
Pentru Catholica.ro ziua de 24 ianuarie are semnificații speciale: este ziua în care calendarul latin îl pomenește pe Sf. Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor; și tocmai de aceea este ziua când Catholica.ro a pornit la drum, în 2002, adică acum 10 ani. În fine, tot la 24 ianuarie, dar patru ani mai târziu, în 2006, își începea existența revista electronică Lumea Catholica. Aparițiile ei online s-au stabilizat la 8 numere pe an, astfel că următorul număr va fi al 50-lea.
Revista apare doar electronic, la adresa Lumea.Catholica.ro. Există însă publicații tipărite care preiau sporadic din articole, și se întâmplă uneori - așa cum ne mărturisesc cititorii - ca unele articole să fie tipărite la imprimantă și difuzate prietenilor care nu au acces la internet. În cele 49 de numere, cu peste 400 de articole, revista electronică a strâns articole pe foarte multe teme, de la apologetică la spiritualitate, de la viața Bisericii la problematici sociale sau de bioetică. Majoritatea articolelor (99%) sunt traduceri, unele preluări de pe situri precum Ercis.ro, dar cele mai multe făcute special pentru Lumea Catholica. Există în acest sens acorduri cu mai multe surse, precum "Inside the Vatican" (abonamentul a fost însă suspendat din lipsă de fonduri) sau "This Rock".
Cine trudește la această revistă electronică? Efortul de coordonare și în parte și de traducere aparține editorilor de la Catholica.ro: Radu și Oana Capan. Apoi multe traduceri sunt semnat de pr. Mihai Pătrașcu, pentru Ercis.ro sau InfoSapientia.ro. O colaboratoare veche a revistei este Ecaterina Hanganu, de la Iași, care din 2008 colaborează număr de număr cu traduceri multe și valoroase. Printre cei care au tradus mai multe articole pentru Lumea Catholica se află și Adela Maria, Renata Oana, Mariana Cristina, Cristina-Iosefina Paradovschi și alții. Toți acești colaboratori voluntari au făcut ca revista să ajungă la "vârsta" de 50 de numere. Le mulțumim foarte mult, după cum le mulțumim și cititorilor noștri. Sperăm să apreciați numărul de mâine, al 50-lea, și să ne mai citim... cine știe câte alte numere.
[Notă: Lumea Catholica se bucură de colaborarea voluntară a oricăror persoane stăpânesc foarte bine engleza sau italiana. Cei interesați, pot folosi formularul de contact al sitului. Împreună putem face ca acest proiect să continue.]

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1401, Ultimul acces: 2024-02-27 16:07:43