Az ima ereje - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Ştiri şi Evenimente

Az ima ereje

[2012-01-24]
[Maghiară]
Marosvásárhelyen vasárnap este a Vártemplomban kezdődött meg az egyetemes imahét. Az előző évekhez hasonlóan a magyar történelmi egyházak híveivel telt meg a templom, s a tapasztalat szerint így lesz ez estéről estére. A közös imádkozás olyan hatalmas erő, amely megmozgatja a város magyarságát. A keresztyének egységéért szól az ima ezen a héten, az imahét mottója: Mindnyájan el fogunk változni, melyet Pál apostol Korintusiakhoz írt első leveléből merítettek.

Vasárnap este, miután a különböző felekezetek lelkészei bevonultak a templomba, Henter György, a Vártemplom lelkésze köszöntötte a híveket. Hajlák Attila római katolikus lelkész az egyetemesség őszinte szellemében hirdette Isten igéjét. Prédikációjából csak szemelvényeket emelünk ki, bár a mondanivaló méltó lenne a teljes terjedelmű közlésre is. – Az egyetemes imahét a kereszténység családi találkozója. Lehetőség arra, hogy együtt Jézusra tekintsünk e deformált világban. Saját, önkényes trónjainkon deformálódtunk. Pedig a szolgáló Krisztus felé fordulva van esélyünk az átváltozásra. A szolgáló Krisztus átformál, aki Krisztussal találkozik, az Jézus szemén keresztül lát. Az iránta érzett szeretet mindennek a megoldása. Milyen ma a Jézus-képünk? Mi milyen Jézust követünk? A kereszténység életforma. Nincs az a szakadék, ami át nem hidalható egy őszinte kézfogással. Hiszen Jézus feltétel nélkül szeret, nem kell neki a teljesítmény, minden emberrel keresi a kapcsolatot. Jézus mindig emberközelben van, mi nem vagyunk istenközelben. Aki katolikusnak született, azt a hitet, egyházat szeresse, aki viszont reformátusnak, unitáriusnak, evangélikusnak született, saját hitét és egyházát szeresse. Élni, járni kell azt az utat, amelyet Isten készített számunkra – mondta Hajlák Attila igehirdetésében.

A prédikáció után Bakos László kántor vezetésével a Keresztelő Szent Jánosv plébánia énekkarát, szavalatokat hallhattak a hívek.

Hétfőn este a Szent Kozma és Damján római katolikus templomban Lőrincz István református lelkész hirdetett igét.

Ma este az alsóvárosi (Ludasi utcai) református templomban Oláh Dénes római katolikus lelkipásztor szolgál, szerdán a Szent Imre római katolikus templomban (Ady negyed) Lakatos Péter református lelkipásztor, csütörtökön a Gecse utcai református Kistemplomban Papp Noémi evangélikus lelkipásztor, pénteken a Vártemplomban Nagy László unitárius lelkipásztor, szombaton a kövesdombi unitárius templomban Sebestyén Péter római katolikus lelkipásztor, vasárnap a Keresztelő Szent János római katolikus templomban Kántor Attila református lelkipásztor hirdet igét.

--------------------------------------------------------------------------------

Mezey Sarolta

Sursa: www.Reformatus.ro


Contor Accesări: 1434, Ultimul acces: 2024-02-25 13:25:01