Majoritatea americanilor sunt in favoarea restrictionarii avortului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Majoritatea americanilor sunt în favoarea restricționării avortului

[2012-01-24]
O majoritate covârșitoare dintre americani susține restricționarea avortului, în contradicție cu deciziile Curții Supreme care cere permisivitate în legislațiile tuturor statelor. Sondajul care indică acest rezultat a fost organizat de Cavalerii lui Columb, o importantă asociație catolică din SUA. "La aproape patru decenii de la deciziile Curții Supreme în cazurile Roe vs. Wade și Doe vs. Bolton, care au condus la regimul aproape în totalitate nerestrictiv privind avortul, aceste decizii continuă să nu fie reprezentative pentru majoritatea vastă a americanilor", afirmă Carl Anderson, Cavalerul Suprem al Cavalerilor lui Columb.
Conform acestui sondaj, 79% dintre americani afirmă că nu ar permite avortul după primele trei luni de sarcină. Alți 51% afirmă că ar permite avortul eventual în caz de viol, incest sau pentru a salva viața mamei, sau nu l-ar permite deloc. 84% dintre cei chestionați au spus că legile pot proteja atât viața nenăscutului cât și sănătatea și binele mamei, cu trei procente mai mult decât la sondajul similar de acum doi ani. "Departe de a fi stabilit totul legal, motivația greșită a Curții în cazurile Roe și Doe este tot mai clară majorității americanilor. Dacă sondajele trec de etichetele pro-life și pro-choice (dreptul de a alege... avortul - n.tr.), vedem o unitate importantă în rândul americanilor în favoarea unei restricționări semnificative a avortului", a declarat ieri Anderson.
Întrebările din sondajul despre avort au fost parte a unui sondaj mai amplu, ale cărui rezultate vor fi făcute publice în februarie. La sondaj au răspuns 1.053 de adulți din SUA, între 15 și 27 decembrie 2011. Statistic vorbind, marja de eroare este apreciată la 3 procente.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1377, Ultimul acces: 2024-02-27 09:22:47