SRUC 2012: Schimbati de Pastorul cel Bun. Paste oile mele - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: Schimbați de Păstorul cel Bun. Paște oile mele

[2012-01-25]
"Părinte al nostru al tuturor, în numele Domnului nostru Isus Cristos și în puterea Sfântului Duh, ne dăruim Ție și unul celuilalt, să trăim, să muncim și să ne rugăm ca un singur trup întru Cristos; să nu facem nimic singuri din ceea ce putem face împreună și să facem împreună ceea ce nu putem face singuri. Dăruiește-ne înțelepciune, curaj și bucurie, astfel încât lumea să creadă că Isus este Fiul Tău, trimis în lume spre slava Ta veșnică. Amin." Această rugăciune a fost rostită de către reverendul Patrick Irwin, parohul bisericii anglicane a Învierii din București, cel care a fost gazda întâlnirii de rugăciune în cea de-a șaptea zi a Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, celebrată în București, citim pe ARCB.ro.
După cuvintele de salut, reverendul a făcut o scurtă prezentare a parcursului rugăciunii, și a dat tonul la primul cântec, "Thine be the glory, risen, conquering Son" (Slavă ție, Fiu victorios și înviat), un imn de Paști, "potrivit pentru această biserică care are hramul Învierii Domnului". După citirea lecturilor din Vechiul și Noul Testament, a urmat cântarea unui nou imn, un fragment din Magnificat (Luca 1,46-55): "Tell out my soul" (Mărește sufletul meu pe Domnul). Proclamarea Sfintei Evanghelii a fost făcută în limba română de către pr. Gabriel Popa, din Arhidieceza de București. Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Daniel Zikeli, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice Lutherane de Confesiune Augustană. Acesta a subliniat în cuvântul său: "Cristos cel înviat poate să transforme, să schimbe viețile noastre". Trebuie să răspundem și noi, creștinii autentici și fideli de astăzi, la întrebarea lui Cristos pusă și nouă precum odinioară lui Petru: "Simon, fiul lui Ioan, mă iubești?" Adică, a explicat predicatorul, "pot să fiu eu centrul vieții tale, prioritatea gândirii și a comportamentului tău?" "A-L iubi pe Domnul înseamnă a asculta de poruncile Sale, a îmbrățișa principiile Sale, a-l urma în toate aspectele și în toate momentele vieții. A-l iubi pe Domnul înseamnă a împlini cea mai însemnată dintre porunci, și anume: Să-l iubește pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți."
"Cristos nu are ajutoare", a spus spre încheiere PS Zikeli, "doar ajutorul nostru pentru a-i aduce pe oameni lângă El. Noi suntem singura Biblie pe care societatea o mai citește, noi suntem ultimul mesaj scris în cuvinte și în fapte [...] noi, adică, creștinii, autentici și fideli, indiferent de confesiunea din care facem parte". "Simon, fiul lui Ioan, mă iubești?": este întrebarea pe care Cristos o pune fiecăruia dintre noi în multe situații și în diverse momente ale vieții. Binecuvântați sunt cei care pot răspunde precum sfântul apostol: "Tu știi că te iubesc". După predică au urmat rugăciuni pentru unitate, rostite de către fiecare reprezentant al Bisericilor creștine în limba proprie, încheiate de binecuvântările oferite celor prezenți de către înalții prelați prezenți la întâlnire. Rugăciunile Tatăl nostru, recitată de către fiecare în limba maternă, și rugăciunea Sfântului Ioan Gură de Aur au încheiat întâlnirea de implorare a darului unității.
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1286, Ultimul acces: 2024-04-16 05:15:54