BOR: Rugaciunea si dialogul pot ajuta la depasirea crizei sociale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

BOR: Rugăciunea și dialogul pot ajuta la depășirea crizei sociale

[2012-01-23]
Scris de Mihaela Iamandei
Biserica Ortodoxă Română consideră că în aceste momente dificile trebuie sporite rugăciunea, dialogul și cooperarea pentru rezolvarea problemelor existente și restabilirea încrederii în instituțiile cu responsabilitate maximă pentru viața societății românești, îndeosebi în contextul internațional prezent care este confuz și instabil, potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei române. Sfântul Sinod va dezbate cu prioritate în ședința din februarie problema crizei societății românești.
Patriarhia face apel la pace socială, la dialog și cooperare pentru schimbarea stării actuale de criză a societății românești.
"Deși autonomă față de Stat și neutră din punct de vedere politic, totuși Biserica nu poate fi indiferentă față de suferința poporului pe care îl păstorește pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-și exercite, în același timp, vocația de factor al păcii sociale și de apărătoare a demnității umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăților sociale, a sărăciei și neajutorării", spun mai marii BOR.
Patriarhia precizează că întrucât situația actuală de profundă nemulțumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale și economice din societate, în cadrul viitoarelor ședințe ale Adunării Naționale Bisericești și Sfântului Sinod ale BOR, din 15-16 februarie 2012, va fi dezbătută cu prioritate contribuția Bisericii, „prin cuvânt și faptă”, la schimbarea stării actuale de criză a societății românești.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1314, Ultimul acces: 2024-02-23 23:40:16