Episcopul Anton Durcovici la 60 de ani de la martiraj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Anton Durcovici la 60 de ani de la martiraj

[2012-02-02]
Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași anunță apariția cărții "Il vescovo Antonio Durcovici (1888-1951), a 60 anni dal martirio. Atti del simposio organizzato da Ambasciata di Romania nella Repubblica Italiana, Ambasciata di Romania presso la Santa Sede e l'Accademia di Romania in Roma, lunedi, 12 dicembre 2011, Roma", editat de PS Aurel Percă. În această cartea sunt publicate actele simpozionului cu același titlu, organizat la Roma, în ziua de 12 decembrie 2011. Cartea apare în colecția "Magistra vitae", formatul 14x20 cm, are 80 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 8 lei.
La 10 decembrie 2011 s-au împlinit 60 de ani de la moartea eroică a Episcopului Anton Durcovici, fost păstor al Diecezei de Iași și care a murit în închisoarea din Sighetu Marmației. Acest aniversar a oferit prilejul de a-l readuce în actualitate, evocându-i viața și martiriul printr-o serie de manifestări atât în țară, la Iași și București, cât și în străinătate, la Roma și Bad Deutsch-Altenburg. În acest timp poporul creștin din România așteaptă cu nerăbdare ziua în care acest mare Păstor va fi ridicat la cinstea altarelor, prin declararea lui de fericit și sfânt. O inițiativă deosebită pentru acest aniversar a venit din partea postulatorului cauzei de beatificare, pr. Isidor Iacovici, care, găsind înțelegere și colaborare la Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, la Ambasada României pe lângă statul italian și la centru cultural "Accademia di Romania" din Roma, a propus organizarea unui simpozion tocmai în Cetatea Eternă, cu scopul de a face cunoscută viața, personalitatea și martiriul Episcopului de Iași, Anton Durcovici. De altfel era și o datorie din partea celor care au moștenit de la el testamentul de iubire și fidelitate față de Biserică să-i cinstească memoria, făcându-l cunoscut și în afara granițelor țării.
În materialul de pe Ercis.ro, semnat de PS Aurel Percă, se mulțumește inițiatorilor și susținătorilor acestui moment cultural-spiritual din Cetatea Eternă: Bogdan Tătaru Cazaban, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Bogdan Rusu, ambasadorul României pe lângă statul italian (reprezentat de un delegat la simpozion), și directorului Academiei Române din Roma, prof. dr. Mihai Bărbulescu, gazda evenimentului. Apoi li se mulțumește și celor trei preoți români, pasionați cercetători a vieții și activității Episcopului Durcovici: pr. Fabian Doboș, pr. Alois Moraru și pr. Wilhelm Dancă, care au prezentat cu multă competență și claritate, din diferite perspective, viața și profilul spiritual și uman de Episcop și păstor al episcopului martir, prelegeri care sunt propuse spre lectură în această broșură omagială.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1193, Ultimul acces: 2024-04-17 11:06:26