"Tineri deschisi vietii", tema Zilei Nationale pentru Viata din Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Tineri deschiși vieții", tema Zilei Naționale pentru Viață din Italia

[2012-02-07]
Biserica din Italia a sărbătorit, pe 5 februarie 2012, Ziua Națională pentru Viață, cu tema "Tineri deschiși vieții", informează agenția catolică de știri SIR. Arhiepiscopul de Milano, Cardinalul Angelo Scola, a tratat această temă în prezența a 150 de tineri voluntari, care urmează un curs de formare pentru a deveni coordonatori ai organizării celei de-a VII-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, care va avea loc la Milano, între 29 mai și 3 iunie, anul acesta. "Ziua Vieții este strâns legată de familie", a explicat Cardinalul Scola. "Anul acesta, mesajul Episcopilor italieni se adresează în mod deosebit tinerilor, cerându-le să se formeze cu simțul familiei și îndemnându-i pe adulți să fie adevărați mărturisitori ai frumuseții și adevărului acestei experiențe", citim pe situl Radio Vatican.
Cardinalul Scola a subliniat problematica "iernii demografice" din Italia, cu numeroase repercusiuni în plan social, abordând de asemenea chestiunea avortului. "Propunerea de a respecta viața din momentul conceperii și până la sfârșitul natural" - a continuat Arhiepiscopul de Milano - "corespunde în mod profund cu ceea ce omul poartă în suflet. Nu doar creștinii, ci toți cei care au un adecvat simț al existenței ca ființe umane și al conviețuirii umane, trebuie să recunoască cât de mare este plaga pe care avortul o aduce umanității".
În Mesajul Consiliului Episcopal Permanent al Conferinței Episcopale Italiene pentru această a 34-a Zi Națională pentru Viață, publicat pe ARCB.ro, citim: "Adevărata tinerețe rămâne și înflorește în cine nu se închide vieții. Ea este mărturisită de cine nu refuză darul ei - uneori misterios și delicat - și de cine se dispune să îi fie slujitor și nu stăpân în sine însuși și în alții". "A educa pe tineri să caute adevărata tinerețe, să îi împlinească dorințele, visele, exigențele în mod profund, este astăzi o provocare centrală. Dacă tinerii nu sunt educați în sensul și respectiv în respectarea și în valorificarea vieții, se sfârșește prin a îngreuna existența tuturor, se expune la deriva conviețuirii sociale și se facilitează marginalizarea celor care se străduiesc mai mult".
"Pentru a educa tinerii la viață este nevoie de adulți mulțumiți de darul vieții, în care să nu prevaleze cinismul, calculul sau căutarea puterii, a carierei sau a distracției ca scop în sine. Tinerii de astăzi se află deseori la mila instrumentelor - create și manevrate de adulți și surse de câștiguri bogate - care tind să sufoce angajamentul în realitate și dedicarea la viață. Totuși, aceste instrumente pot fi folosite în mod util pentru a da mărturie despre o cultură a vieții. Mulți tineri, în orice fel de situația umană și socială, nu așteaptă altceva decât un adult plin de iubire pentru viață, care să le propună fără moralism facil și fără ipocrizie o cale pentru a experimenta fascinanta aventură a vieții".
"Este o chemare pe care Biserica a simțit-o dintotdeauna și de care astăzi se lasă interpelată și condusă cu putere. Pentru aceasta, o relansează tuturor - adulți, instituții și organisme sociale -, pentru că cine iubește viața, simte responsabilitate pentru viitor... Cine iubește viața nu neagă dificultățile: se angajează, mai degrabă, să educe pe cei tineri să descopere ce îi face mai deschiși în a se manifesta în sensul ei, al acelei transcendențe spre care toți aspiră, măcar pe bâjbâite. Se naște astfel o atitudine de slujire și de dedicare la viața celorlalți care nu poate să nu miște și să stimuleze chiar și pe adulți".
(Sursa: Radio Vatican)
Legături:
•Traducerea mesajului CEI

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 937, Ultimul acces: 2024-04-06 15:25:29