Intalnirea zonala a persoanelor consacrate la Roman - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate la Roman

[2012-02-07]
Duminică, 5 februarie 2012, Surorile Misionare Slujitoare ale Duhului Sfânt din Roman au fost gazda întâlnirii persoanelor consacrate din zona Roman. Vremea nefavorabilă nu a permis participarea unui număr mare de persoane consacrate; cu toate acestea, deși restrâns ca număr, grupul întrunit a fost destul de variat în ceea ce privește familiile religioase participante, citim în relatarea de pe Ercis.ro. Întâlnirea a început în jurul orei 9 cu un moment de rugăciune, care a precedat conferința intitulată "Rolul persoanelor consacrate în apropierea familiei de Biserică", prezentată de pr. Alexandru Olaru, OFMConv. La ora 10.30, persoanele consacrate au participat în parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus la Sfânta Liturghie prezidată de pr. Cornel Berea, SVD.
La predică, pr. paroh Pavel Chelaru a amintit importanța mărturiei persoanelor consacrate în viața Bisericii, subliniind, totodată, faptul că este nevoie ca familiile să fie sfinte pentru a avea preoți sfinți și persoane consacrate sfinte. Programul întâlnirii a continuat cu servirea prânzului și un moment de împărtășire fraternă pe baza unui montaj despre viața Sfintei Gianna Beretta Molla. Această mamă eroină rămâne un exemplu pentru toate familiile din zilele noastre pentru capacitatea sa de sacrificiu, prin care și-a oferit propria viață pentru a o salva pe aceea a copilului pe care îl purta în pântece. Întâlnirea începută cu un moment de rugăciune s-a încheiat în același fel: în jurul orei 14, persoanele consacrate participante au petrecut câteva clipe de adorație în fața Preasfântului Sacrament, moment organizat de Surorile Franciscane Misionare de Assisi.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 975, Ultimul acces: 2024-04-12 09:02:32