O femeie abuzata de un cleric da marturie intr-un simpozion - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O femeie abuzată de un cleric dă mărturie într-un simpozion

[2012-02-08]
O femeie irlandeză care a fost abuzată de un preot în tinerețe a declarat la un simpozion internațional despre abuzurile clericilor că Papa Benedict este un model de ascultare a victimelor. "Ascultarea victimelor este unul dintre cele mai importante lucruri, și poate nu s-a făcut suficient în acest sens, iar Papa dă un exemplu cum trebuie făcut", a declarat Marie Collins ieri, 7 februarie, la evenimentul din Roma.
Collins, de 65 de ani, a fost abuzată în timp ce era pacientă într-un spital de copii din Dublin. Ea le-a spus jurnaliștilor la simpozionul "Spre vindecare și reînnoire", de la Universitatea Pontificală Gregoriana, că a fost impresionată de numeroasele întâlniri ale Sfântului Părinte cu victime, în timpul călătoriilor sale apostolice. "Episcopii ar trebui să îi urmeze exemplul și să învețe cum să asculte mai mult victimele, să asculte ce au ele de spus." De la alegerea în 2005, Papa s-a întâlnit cu victime ale abuzurilor în timpul călătoriilor apostolice din SUA, Marea Britanie, Germania, Australia și Malta.
"Fără îndoială acest simpozion va contribui foarte mult la scrierea diferitelor îndrumătoare (pentru prevenirea abuzurilor sexuale de către clerici), deoarece este o resursă foarte valoroasă pentru cei ce iau parte", a declarat Collins. În ultimele decenii, Marie Collins a devenit o binecunoscută militantă pentru protejarea copiilor în Irlanda și judecarea celor ce au abuzat sexual. I-a fost dificil să își mărturisească experiența, dar a învins reținerea pentru că Episcopii și superiorii religioși au nevoie să asculte aceste lucruri. "Am simțit că există un motiv să fac așa ceva și sunt bucuroasă că am făcut-o. Răspunsul a fost foarte bun."
A exemplificat cu cazul unui Episcop african care a mărturisit că "nu dădea mare importanță problemei", dar "după ce ne-a auzit vorbind și-a schimbat poziția și simte că e un fenomen căruia trebuie să îi acorde mult mai multă atenție."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 946, Ultimul acces: 2024-04-07 13:31:41