Vaticanul nu are avion propriu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul nu are avion propriu

[2012-02-09]
Contrar credinței populare, Papa Benedict al XVI-lea nu deține un avion privat, ci călătorește în schimb cu linii aeriene ale unor companii comerciale. Preotul și jurnalistul mexicat Gonzalo Meza a declarat pentru CNA că Sfântul Părinte pleacă mereu din Roma cu Alitalia, iar întoarcerea o face de regulă cu o companie de zbor a țării pe care o părăsește.
Pr. Meza a subliniat că totuși "avionul papal" este echipat special, de exemplu cu perne și cu acoperitoare la scaune purtând heraldica papală. În călătoria spre Mexic, pentru vizita din 23-25 martie, aproximativ o sută de persoane, dintre care majoritatea jurnaliști, vor fi în avion alături de Papa. Securitatea pe perioada călătoriei, a mai explicat preotul, este mereu asigurată de țara gazdă. După vizita în Mexic, Papa "va pleca spre Cuba cu Aeromexico și se va întoarce la Roma fie cu Alitalia, fie cu o linie aeriană cubaneză".
Pe timpul călătoriei Papa Benedict răspunde întrebărilor jurnaliștilor. De asemenea, a spus pr. Meza, "profită de ocazie să scrie sau să se roage. Își scrie toate predicile și discursurile de mână, iar apoi traducătorul său le transcrie. Nu folosește aproape niciodată calculatorul."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 980, Ultimul acces: 2024-04-09 00:52:53