O mie de copii catolici islamizati cu forta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O mie de copii catolici islamizați cu forța

[2012-02-09]
O mie de copii catolici din Timorul de Est, luați de la familiile lor acum mai bine de zece ani, sunt ținuți cu forța în Indonezia, convertiți la islamism, educați în colegii islamice. Astăzi majoritatea sunt în școli și adăposturi din Java de Vest, în mâinile unor educatori musulmani, care refuză întoarcerea lor în familiile de origine. Informațiile au fost aflate de agenția Fides din surse catolice indoneziene, fiind confirmate de voluntari care au încercat fără succes să îi aducă înapoi, în familiile lor din Timorul de Est - țară predominant catolică.
Printre cei 250.000 de refugiați care în 1999, pe vremea războiului de independență a Timorului de Est de Indonezia, au trecut granițele spre Timorul de Vest, pentru a scăpa de violențele miliției pro-indoneziene, peste patru mii erau copii. Mulți copii au fost atunci dați membrilor armatei sau organizațiilor umanitare indoneziene de către familii timoreze care nu puteai să îi mai întrețină. Peste o mie dintre acești copii nu s-au mai întors niciodată în Timorul de Est și au rămas prizonieri în colegii islamice (numite "pesantren") din Java de Vest. Unele ONG-uri și reprezentanți ai Comisiei pentru Refugiați ai ONU au încercat să organizeze repatrierea, dar nu s-a reușit. Unii părinți timorezi au dat de urma copiilor lor, dar cei ce conduc colegiile refuză să îi elibereze.
Pr. Benny Susetyo, secretarul Comisiei Episcopale pentru Dialogul Interreligios, a spus pentru Fides: "Este un caz foarte trist de abuz. Noi am semnalat această problemă alături de organizații ale societății civile. Am pus problema guvernului, Națiunilor Unite, organizațiilor musulmane, fiind vorba de drepturile omului, de protejarea copiilor, precum și de libertatea religioasă." Și a continuat: "Cazuri precum acestea arată că relațiile dintre politică și religie au un impact serios asupra libertății cetățenilor, în special asupra minorităților. Este necesară limitarea exploatării religioase. Java de Vest este doar un exemplu în care grupuri musulmane încearcă să impună legi bazate pe sharia."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 982, Ultimul acces: 2024-04-13 19:40:41